lauantai 21. kesäkuuta 2014

Velanmaksupäivä

Univelkaa tuli maksettua takaisin viiden ja puolen tunnin päiväunilla. Olo ollut sen jälkeen hyvä, puhtia on ollut aika mukavasti.
---
Saksa pelaa Ghanaa vastaan paraikaa. Saksasta kohistaan mielestäni liikaa vaikka omiin suosikkeihin on kuulunut vuodesta 1982, jolloin pelattiin legendaarinen Saksa - Ranska välierä. Sen jälkeen olen aina tuntenut sympatiaa Die Mannschaftia kohtaan. Nyt on yhden ottelun (Portugali) perusteella tehty liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä Saksan voimasta. Helposti unohdetaan, että Portugali pelasi melkein koko ottelun alivoimalla Pepen ulosajon jälkeen. Jalkapallosta kirjoitan enemmän TÄÄLLÄ
---
Kaikessa hiljaisuudessa Lähi-idässä tapahtuu paljon. 200 "laillisesti" kuolemantuomittua muslimiveljeskunnan jäsentä Egyptissä ei kuulosta hyvältä. Koston kierre voi kuka ties jatkua vuosikymmeniä. Irak on erittäin kriittisessä vaiheessa sunnikapinallisten painaessa päälle. Myös Syyrian toivottomuus jatkuu, onneksi sentään kemiallisia aseita on saatu tuhottua. Mutta kurjuus ja sota ovat tulleet jäädäkseen. Tietääköhän kukaan edes ketkä taistelevat hallitusta vastaan.
 Iranissa sentään on myönteisen kehityksen merkkejä ilmassa. Oli kiva nähdä Iranin pelaavan MM-kisoissa uskottavaa jalkapalloa. Iranin pappispresidentti esiintyi rennosti twitterissä MM-kisoja katsoen. Tämä kuulostaa jättiaskeleelta eteenpäin, kun muistetaan miten nurkkaan Iran on aiemmin itsensä asemoitunut poliittisella maailmankartalla. Jalkapallo yhdistää erilaisia ihmisiä ja kansoja.
---
Juhannus on ollut viilein yli  kolmeenkymmeneen vuoteen. Kymmenen asteen yläpuolella ei mittari hehkunut koko päivänä. Asiassa on sekin hyvä puoli on, että kylmä sää säästi monen ihmisen hengen tänään. Vasta kolmesta kuolleesta kerrottu tähän mennessä, hukkuneista ei  lainkaan. Viileä sää on rauhoittanut juhannusjuhlinnan ylilyöntejä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti