sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kaukosäätimen taikanappi

Goldfishin jalkapallokommentit löytyvät TÄÄLTÄ

Juhannusviikonloppu alkaa olla nautittuna. Rauhallista on ollut, saunottua on tullut paljon. Olokaan ei ollut hullumpi ollenkaan. Kävelylenkit ovat kuitenkin jääneet tekemättä vähän yhteensattumistakin johtuen. Pääsin puhumaan ruotsia tänään ja itsekin yllätyin miten hyvin se sujui.  Nyt tajuankin, mistä se mahdollisesti johtuu. Olen kuunnellut joidenkin pelien selostusta ruotsiksi, mikä on ollut hyvää vaihtelua ja kielikylpyä. Uskallankin kyllä suositella muillekin selostuksen kääntämistä ruotsin kielelle silloin tällöin. Kaukosäätimestä  löytyy äänivalintanappi, jolla kielen saa vaihdettua kätevästi. Ruotsinkielinen selostus tapahtuu hiukan eri mentaliteetilla, kuin näillä Suomen mertarannoilla. Voisi sanoa, että ruotsiksi meno on hiukan viileämpää kuin vaikka Niki Juuselalla tai Tero Karhulla. Onneksi jalkapallosanasto on niin suppea, että kielitaitoon homman ei pitäisi kenelläkään kaatua.
---
Valtteri Bottas nousi palkinkorokkeelle ensimmäistä kertaa urallaan. Kisa käytiin Itävallassa. Lupaava juttu nuorelle kuljettajalle. Auttaa vakiinnuttamaan paikkaa kyseisessä sarjassa. Kimillä sen sijaan ei suju. Sija 10 tallikaverin ollessa viides ei ole kovin vakuuttavaa jälkeä.
---
Mikko Ilonen voitti Euroopan kiertueen kilpailun Irlannissa. Ei tuokaan aivan jokapäiväistä kauraa suomalaispelaajille ole koskaan ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti