torstai 12. kesäkuuta 2014

Nyt se alkaa

Olen ollut täpinöissäni tänään johtuen alkavista MM-kisoista. Kisaveikkaukset on tehty. 25 kilpailijaa on mukana veikkauksessa. Nyt sitten vaan nauttimaan kisoista. Isännät - eli Brasilia - avaa Kroatiaa vastaan. Kansa huutaa suoraa kurkkua ja samba soi. Veikkaan Brasilialle selvää voittoa. Omat ennakkosuosikit löytyvät seuraavasta joukosta: Brasilia, Espanja, Italia, Argentina, Saksa. Näistä Brasilia on ykkössuosikki.

Brasilia voi olla jopa ylivoimainen kotiturnauksessaan. Heillä oli jo viime vuonna permanentti, jolla pelasivat. Siihen ei ole tullut juurikaan muutoksia. Joukkue koostuu monipuolisista pelaajista, jotka ovat fyysisiä, taitavia ja kotiyleisön edessä motivoituneita. Valmentaja Scolari on valmentanut edellisen mestaruuden Brasilialle vuonna 2002.

Espanja on huikean taitava joukkue edelleen. Pelaa tiki-takaksi kutsuttua lyhytsyöttöpeliä. Osaa voittaa, mutta riittääkö nälkää kaiken menestyksen jälkeen? Espanjalaiset joukkueet veivät eurocupeissa lähes kaiken mahdollisen. Pelaajilla oli siten pitkä kausi rasitteenaan. Ovatko he palautuneet fyysisesti ja henkisesti huippukuntoon? Muut joukkueet ovat ajoittain oppineet tekemään Espanjan pelitavan tehottomaksi. Xavin ja Iniestan täytyy yltää aivan parhaimmilleen illasta toiseen, muuten Espanjan peli jumiutuu jumalallisesta tavalliseksi kuolevaikseksi.

Italia osaa voittaa silloinkin, kun peli ei kulje. Avainpelaajat Pirlo ja Buffon alkavat olla ikämiehiä.

Argentina. Kestääkö joukkueen puolustus? Jos kestää, tulos on loistava. Argentinalla on valtava hyökkäysosasto, joka kestää vertailun ketä tahansa vastaan. Uskon, että nyt on Messin kisat. Maradonakin löi läpi vasta 26-vuotiaana maajoukkueessa.

Saksa on todellinen turnausjoukkue. Kuten Italiakin, osaa voittaa huonompanakin päivänä ja myös rankkareilla. Itse asiassa Saksan peli on harvemmin loistokasta, mutta sieltä ne pinnat tulevat.

Joka kisassa on yllättäjänsä. Näitä voisi olla Sveitsi, Kolumbia, Chile ja Uruguay.


Kisat ovat saaneet paljon kritiikkiä osakseen varsinkin rahankäytön osalta. Kisojen kustannuksiksi on mainittu 8 mrd euroa. 12 stadionia on rakennettu tai uudistettu 64 peliä varten. Puolellakin tuosta olisi mielestäni pärjätty. Esimerkkinä Manauksessa sijaitseva Arena Amazonia. Stadioniin on panostettu 210M eur. Stadionilla pelataan neljä ottelua. Siinä voi jokainen itsekseen mietttiä rahankäytön järkevyyttä köyhyydestä nousevasta valtioista.

---
Vointi vähän raskas ollut tänään, pikkuisen täytyy dropata ylimääräistä.

---
Päivitys 01.00

Brasilia - Kroatia 3-1
11 Marcelo (oma maali)
29 Neymar
71 Neymar (rp.)
90 Oscar


Goldfishin neljä nostoa.

1. Oscar. Keskikenttää dominoiva pelaaja. Syöttää aina eteenpäin, on erittäin aktiivinen ja jaksaa myös puolustaa. Tätä pelaajaa kannattaa seurata.

2. Neymar. Huipputaitava pelaaja ja tähti tähtienkin sarjassa. Liikkui ympäri kenttää vapaassa roolissa. Pitää mies miestä vastaan tilanteessa vastustajaa pilkkanaan. Nyt oli työmäärä kohdillaan ja filmitähden elkeet jääneet taakse

3. Pletikosa. Kroatian maalivahti oli antisankari tänään, hän olisi voinut ottaa kaikki vedot kiinni. Neymarin rankkari oli itse asiassa aika huono veto.

4. Brasilian yhtenäisyys joukkueena. Kollektiivinen puolustaminen toimii aggressiivisesti. Joukkueessa on selvät roolit, jotka tukevat toisiaan ja  pelipaikat vaihtelevat lennossa. Hyvä joukkuehenki huokuu pelaajista, kaveria kannustetaan vaikka lipsahtaisi omaan maaliin. Voisi väittää, että kysymyksessä on nimenomaan joukkue eikä, kuten Brasilia takavuosina, nippu taitavia yksilöitä. Kova on se joukkue, joka Brasilian pudottaa.

Jälkimaku: Mielestäni ottelu oli taidetta, kuten jalkapalloilu parhaimmillaan on. Brasilian peli on tasapainossa. Pelaajien paikat vaihtelevat dynaamisesti ja peli kulkee kuin ajatus. Pidin eteepäin menevästä pelityylistä. Kroatia pelasi tyylikkäästi ja sille tarjottiin parempaakin tulosta, mutta oli kentällä vähän jäljessä. Ymmärrän Kroatian katkeruuden helposta rankkarista. Uskon kuitenkin, että Kroatia tulee etenemään jatkoon, hyvä joukkue. Ottelu oli rehti ja siisti eikä rumia otteita nähty. Tämä oli hyvä avaus kisoille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti