maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kahvilla kauniimmin.

 GOLDFISHIN JALKAPALLOJUTUT TÄÄLLÄ

Päivä rytmittyi siten, että alle kolmen tunnin yöunilla sai pärjätä. Mutta ei hätä tämännäköinen ole. Illan neljää jalkapallo-ottelua varten on juotu pannullinen kahvia ja olo virkeä. Tuolla satsilla pitäisi pärjätä senkin takia, että laboratoriokokeita varten täytyy nyt paastota. Olo ollut hyvä tänään pienestä univajeesta huolimatta.

Ensimmäiset ottelut olivat kerrassaan vaisuja tapauksia, mutta myöhäisotteluista on lupa odottaa enemmän. Isäntämaankin pää on vielä periaatteessa pölkyllä. Brasilian putoaminen olisikin melkoinen katastrofi. Tuskin Kamerun sentään niin suurta ihmettä saa aikaan.

Politiikassa tapahtui isoja asioita. Stubb julkisti ministerilistansa. Monille kierrätyksen laajuus tuli yllätyksenä. Stubb haluaa ilmeisesti käyttää hänelle suotuja valtuuksia maksimaalisesti. Siitä voi keskustella, että mitä järkeä on ottaa eduskunnan ulkopuolelta ministereitä. Ilmeisesti halutaan ihmisiä näytille ensi kevään vaaleja varten. Mielenkiintoinen tapaus on  Petteri Orpo. Orporiepu erehtyi kannattamaan Vapaavuorta puoluejohtajavaaleissa. Nyt hänet määrättiin maa- ja metsätalousministeriksi, pystymestsästä tietenkin, mikä vaikuttaa lähinnä pottuilulta. Entinen minusteri, itsekin maanviljelyn asiantuntia, vain siirrettiin pois tieltä. Mitähän Orpo mahtaa tietää maa- ja metsätalousasioista. Ja mitähän maanviljelijät ajattelevat tällaisista valtapoliittisista mänöövereistä. Onko ministerin tehtävä tosiaan niin helppo, että siihen voi hypätä tuosta vai? Harva ammatti niin helppo homma on. En keksi yhtäkään. Tosiasiassa ministeriöiden virkamiehet pitävät uunoja ministereitä pystyssä ja hoitavat hommat. Vahinko tässä on se, että virkamiehet muuttuvat helposti poliittisen vallan käyttäjiksi. Yhdestä asiasta olin kuitenkin iloinen. Paula Risikosta tulee liikenne- kuntaministeri. Toivottavasti sieltä löytyy järkeviä linjauksia. Edellisellä ministerillä oli tapana jyllätä norsuna posliinikaupassa, missä ikinä liikkuikaan. Onneksi tuo kaunis, mutta kankea otus saatiin pysäytettyä ja karkoitettua Eurooppaan ennenkuin peruskoulu tai kuntakartta täysin muuksi muuttuivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti