lauantai 8. helmikuuta 2014

Volsu pysyi tiellä


Jo ensimmäisenä Sotsin varsinaisena kisapäivänä taisi selvitä se, miten olympialaisista selviää hyvin mielin. Oikeastaan samalla lailla kuin muistakin kisoista; nauttimalla norjalaisten menestyksestä, jos suomalaiset eivät ole mitaleista kamppailemassa.

Erityisesti mieltä lämmitti Ole-Einarin menestys, joka on jo tosi pitkään ollut suosikkini. Vuosia sitten, kun hän oli parhaimmillaan, hän oli hiihdossa ylivoimainen mutta huono ampuja. Kisat olivat usein hauskaa kissa-hiiri-leikkiä, jossa Bjorndalen ampui huteja, mutta hiihti vastustajat kiinni seuraavalle ampumapaikalle tultaessa pudotakseen uudelleen. Viime vuosina hänen hiihtonsa on ollut paljon vaisumpaa, mutta tänä vuonna hän on palannut takaisin. Tänään hän sai sekä olympiakultaa ja maailmanmestaruuden, mikä on kyllä vähän kummallista että kahdet lätkät jaetaan kerralla. MM-kultaa siksi, että tänä vuonna MM-kisoja ei järjestetä.

Suomelle urheilumenestys tuli Ruotsista ja rallista. Latvalalla kesti hermot voittamisen ja hän oli maalissa seesteisen ja vapautuneen oloinen.Toivottavasti tästä alkaa hänen valtakautensa. Ei Ogierinkaan itseluottamus voi olla loputon. Mukavaa oli myös, että Hirvonenkin teki lopulta maksimisuorituksen. Onneksi ralli muistetaan näistä asioista. Rallissa oli useita tilanteita, jossa ihmishenkiä oli vaarassa. Nämä liittyivät tilanteisiin, jossa yleisö avusti penkkaan joutuneita autoja. Innokkaat auttajat eivät seuranneet takaa tulleita kilpailijoita tarpeeksi hyvin, jolloin syntyi vaaratilanteita.

Alkaa olla kansa kadulla monessa maassa: Ukraina, Turkki, Egypti, Kreikka. Viimeksi leimahti Bosniassa useassa kaupungissa. Huolestuttavaa.

Vointi ollut taas paremmalla tolalla, vaikka olo ollut aika passiivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti