keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Tekijöitä ja menestyjiä

Eilen en malttanut olla piikittelemmättä Arhinmäkeä. Asian toinen puoli on se, että hän on tavattoman taitava hankkimaan julkisuutta. Hän on se, joka vaalikeskusteluissa röyhkeästi ryöstää puheenvuoron toisilta. Hän on se, joka jo ennen kuin oppisitio on edes nähnyt hallituksen esityksiä tai päätöksiä on niitä julkisesti kritisoimassa. Uskon, että Kataisella on ohimovaltimot kovilla tämän Paavon kanssa. Sotshin olympialaisista hän nousi kolme kertaa julkisuuteen. Ensiksi sillä, että hän boikotoi kisoja, sitten siitä että tuli kännäiltyä  kisoissa ja vielä kolmannen kerran siitä, että nöyrästi tuomitsi oman käytöksensä. Hän on inhimillinen hahmo, johon on kadunmiehen helppo samastua.

Jutta Urpilaisella on toisenlainen tilanne, kuin Arhinmäellä. Hänellä on oikeasti valtaa ja vastuuta, kun joutuu vastaamaan Suomen taloudesta ja välillä kantaa koko Eurooppaa harteillaan. Antti Rinne on haastamassa Urpilaisen puoluejohtajana. Aiemmin arvelin, että ehdokkaat taistelevat täysin eri divisioonissa. Demareiden mukaan näin ei ole. Näyttää siltä, että Urpilainen saa aidosti kovan vastuksen Rinteestä.

Mika Kojonkoski on mielenkiintoinen henkilö. Kysymys on entisestä mäkihyppääjästä, josta tuli valmentaja. Valmentajana hän sai menestystä kaikkialla siellä, missä sattui valmentamaan, Suomessa, Itävallassa ja Norjassa. Norjassa hänet valittiin kaksi kertaa vuoden valmentajaksi, mikä on siinä maassa kova teko. Kojonkosken menestyksen salaisuutena on lajiosaaminen ja kyky tulla toimeen erilaisten henkilöiden kanssa. Samat asiathan pätevät Westerlundiin. Nykyään Kojonkoski on suomalaisen huippu-urheilun pomona. Kojonkoskessa on positiivista energiaa, mikä näkyi jo Sotshin hengessä. Huomio oli iloisissa asioissa ja rennoissa suorituksissa. Voipa olla, että Kojonkoskella on sellaista  viisautta hallussaan, että hän saa suomalaiset pärjäämään jatkossa vielä paremminkin.

Vointi on ollut pari piirua aikaisempia päiviä parempi. Säästä olen pitänyt. Ainakin viisi astetta on ollut lämmintä. Kaikki lumi on häipynyt. Eiköhän sitä vielä tule aivan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti