tiistai 18. helmikuuta 2014

Kiekkojännäriä odottaessa

Urheiluselostuksia on tullut kuunneltua ja mietittyä. Hyvässä selostuksessa on tärkeää se, että selostaja tuo jotakin lisää siihen, minkä katsoja itsekin näkee. Curlingissa on mielestäni ollut mahtava selostus. Selostaja tuo koko ajan uutta tietoa, ennakoi seuraavaa tilannetta. Hän avaa taktiset tilanteet katsojalle. Antaisin kiitettävän tälle selostajalle.

Lumilautakrossi on tähän mennessä suosikkilajini uusista lajeista. Lajissa tapahtuu paljon, joskus tulee kipeääkin. Valitettavasti selostajalta jää huomaamatta todella olennaisia asioita. Selostus ei yksinkertaisesti ole ajan tasalla. Katsoja joutuu toteamaan monet ratkaisut itse, mikä hämää selvästi. Tosin ohjaajakin on missannut paljon tässä superhektisessä lajissa.

Slovenia on kisojen jääkiekkosensaatio ottaen huomioon lähtökohdat. Se pelasi itsensä kahdeksan parhaan joukkoon maailman ehkä kaikkien aikojen kovimmassa kiekkoturnauksessa. Sloveniassa on kertoman mukaan seitsemän jääkiekkokaukaloa ja 148 rekisteröityä  pelaajaa, jos oikein kuulin. Maassa on juhlapäivä muutenkin, kun tuli kultaa suurpujottelussa Tina Mazen tuomana.

Kisojen mitalitaulukko saatettiin ratkaista yhdessä lajissa, yhdistetyssä. Stadionille tuli loppukirissä viisi urheilijaa yhdessä; kaksi norjalaista ja kolme saksalaista. Saksalaiset kilkkasivat toisensa ulos ja Norjalle lahjoitettiin kaksoisvoitto. Kokonaistaulukossa Saksa ja Norja kamppailevat ykköstilasta tasapäisesti vielä. Ilman kohellusta Saksalla olisi ollut niskalenkkiote jo kiinni. Norjallekin meinasi tulla töppi ampumahiihdossa, kun voittaja Svendsen tuuletti liian aikaisin ja ranskalainen Fourcade meinasi kurottaa lopussa ohi. Varpaanmitalla jäi venytys lyhyeksi.

Taulukossa sensaationa on Hollanti, jolla on 20 mitalia ja kolmas tila. Ilmeisesti luistelusta kaikki.

Vointi ollut melkein hyvä. Lääkkeitä on tarvittu, mutta niistä on ollut valtavasti apua. Eiliset flunssaoireet ovat poissa. Lihaskivusta jotakin on vielä jäljellä.

Huomenna on kiekkojännäri tiedossa. Suomi kohtaa Venäjän varttifinaaleissa. Jos puhtaasti mitataan taitoa, Suomella ei pitäisi olla mitään jakoa. Jos katsoo joukkueiden peliesityksiä tähän mennessä, tilanne on toinen. Venäjä on pelannut alle kykyjensä, sen peli on ollut laiskaa ja tehotonta. Suomen pitää uskaltaa pelata niin, että taitoriolle ei anneta tilaa hyödyntää mailataitoaan ja luisteluvoimaansa. Jos Suomi pelaa liian rohkeasti, niin noutaja tulee aivan varmasti. Venäjää ei saa päästää niskan päälle, koska he ovat hyvin turhautumisalttiita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti