lauantai 15. helmikuuta 2014

Viestimitalipäivä

Suomen naiset hiihtivät mitalin viestissä. Loppusuoralle asti oli johto hallussa, mutta sitten katkerasti piti avata portti takaa tulevalle ruotsalaisille. Mutta tytöt itse olivat äärettömän tyytyväistä ja olihan mitali kova suoritus. Hyvä niin ja parisprintistä sitten lisää.  Norjassa sen sijaan on kriisi. Heillä oli maailmancupin neljä parasta kilpailijaa sijoittuen viestissä vasta viidenneksi. Varsinkin voitelijat ovat tulilinjalla. Useammassa kisassa he ovat epäonnistuneet voitelussa eikä menestys ole ollut aivan toiveiden mukaista. Toki 13 mitalia kisojen puolessa välissä on kelpo saalis. Kärjessä ovat Saksa ja Sveitsi. Suomi on sijalla 21.

Noriaki Kasain hopea oli sellainen teko, joka jäi tästä päivästä monelle mieleen. 41-vuotiaana harvoin ollaan tuossa kunnossa. Päivän urheiluteko oli kuitenkin Segei Bubkan 1980-luvun seiväsennätysten lyöminen.  Ranskalainen Renaud Lavellinie hyppäsi hallissa 616.  Minä ainakin pidin Bubkan tuloksia ikuisesti lyömättöminä. Hänellä oli tapana parantaa ennätystä sentti kerrallaan laskelmoiden ME-bonuksia. Huhuttiin, että harjoituksissa hän olisi hypännyt yli 620. Toivottavasti Bubka  paljastaa totuuden asiasta.

Saattohoidosta on puhuttu Kirkon keräyksen innostamana. Kehuttaessa saattohoitoa on useassa yhteydessä korostettu, että se säästää yhteiskunnan rahaa. Onkohan tuo vähän turhan brutaali ilmaisu ja ymmärtävätköhän kaikki sen oikein. Minulla se ainakin särähtää korvaan, vaikka uskonkin ymmärtäväni, mitä sillä tarkoitetaan.

Fyysisesti vointi ollut kohtuullisen hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti