maanantai 3. helmikuuta 2014

Kävi säkä arvonnassa

Epätodennäköinen tapahtui, Suomi pääsi samaan lohkoon USA:n NBA-tähtien kanssa. Kysymyksessä on siis koripalloilun MM-kisat ensi syksynä Espanjassa. Suomen lohko pelataan Baskien pääkaupungissa Bilbaossa kuuluisan pyhiinvaellusreitin Caminon varrella. Uskon, että paikalla tulee olemaan todella paljon suomalaisia faneja, tai ainakin toivottavasti on. Nyt olisi oltava vielä tuuria pelaajien terveystilanteen kanssa. Ainakin Koposen, Rannikon ja Möttölän olisi syytä olla täydessä tikissä. Suomalaisista menestystarinoista on hyvä ottaa kaiken irti. Susijengin saavutuksen ei pitäisi olla mahdollinen suhteessa väkilukuun ja pelaajien määrään. Ei tietenkään myöskään paikka lentopallon MM-kisoissa. Itse aion tänään vielä juhlia tätä ilouutista pelaamalla NBA2K12- peliä. Vaatii vähän opettelua, mutta pieni ponnistelu on aivoille pelkästään hyväksi.
---

Kansainvälisesti tuli ikäviä, muttei niin yllättäviä uutisia. Sopivasti ennen olympiakisoja paljastui Venäjältä uusi dopingaine MGF, joka ei näy testeissä. Aine tuli ilmi saksalaisen toimittajan juonikkuuden perusteella. Kuuri maksaa kuulemma 100 000 euroa. Olen olettanutkin, että näitä testeissä näkymttömiä aineita on olemassa, joita ei osata edes etsiä. Hokema, jonka mukaan dopingin käyttö on koko ajan vaikeampaa, on tietenkin suuri valhe, jolla on ensi sijaisesti kaupalliset motiivit. Maailma on täynnä lääketehtaita, joten osaamista tällaisiin uusiin tuotteisiin löytyy varmasti. Hyvää MGF:n paljastumisessa on se, että tämä tekee monen huijarin mielen levottomaksi. Testinäytteitä voidaan säilyttää 10 vuotta ja kiinni jääminen voi tapahtua myöhemminkin. Nyt odotetaan mielenkiinnolla, tuleeko yllättäviä poisjääntejä Sotsin kisoista. Saku Koivun poisjääntiä kisoista olen surrut ja ihmetellyt. Pelitaidot olisivat hyvinkin yhä riittäneet kisoista halutuimpiin ja kolmoskejuun vähintään. Tuskin hän nyt sen takia jäi pois, että pikkuveli on kapteenina. Mikä lienee todellinen syy, yleisö jää kaipaamaan Turun Terrieriä.
---
Viinaan kuolee Suomessa 3000 ihmistä vuodessa eli täysi Kannoston turistibussillinen viikossa. 12-kertainen määrä liikennekuolemiin verrattuna. Keuhkosyöpään menee vähän pienempi 50-paikkainen bussilasti viikossa. Kannabisintoilijat vähättelevät kannabiksen haittoja viinan haittoihin. Lukujen valossa haitat tietenkin ovat pienemmät, koska käyttö on pienempää. Toivottavasti päättäjät eivät haksahda, vaan pitävät linjan selkeänä. Kannabiksen kanssa pitää olla tosi selkeä linja, viime päivinä olen lukenut kauhutarinoita liittyen näihin "mietoihin" huumeisiin. Eivät ne vaarattomia ole. Lääkinnällinen käyttö on luku sikseen. Tuosta tulikin mieleeni tämän päivän tapahtuma. Apteekissa on sellainen valkoinen kansio kuin "huumelääkkeet". Sain sinne nimeni tänään erään tavallisen särkylääkkeen takia. Apteekissa halutaan olla ymmärrettävästi tarkkoja. Huvittavaa kuitenkin olla virallisesti huumeiden käyttäjä.

Vointi ollut heikko. Aivot ovat keveät, mutta kroppa raskas. Ei aivan olla aallonpohjassa, mutta ei kovin kaukanakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti