sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sotshi paketissa

Pää tärisee vieläkin Leijonien hienosta pelistä, ja siitä tavasta millä USA:n supertähdet upotettiin kaukalon rakoon. Mahtavaa nähdä, miten Suomen miljonäärismiehet innostuivat pelaamaan muukin kuin taala silmäkulmassa. Tietenkin heille olympialaiset ovat virkistävää vaihtelua.  Saa puhua suomenkieltä ja pelata vanhojen tuttujen kavereiden kanssa. Yhtään ei ollut nähtävissä sellaista ylimielisyyttä, mitä joillakin isoilla mailla nähtiin. Sekin taas todettiin, että haastajana Suomi pelaa kaikista parhaiten. Mitali saavutuksena on Leijonien kovin saavutus koskaan lähtökohtiin suhteutettuna.

Ruotsi sai hopeaa. Oli päät painuksissa. Harmitti yllättävän vähän. Ja mitä vahingoniloon tulee, niin Northugille ei tullut yhtään mitalia vaikka yrityksiä taisi olla kuusi. Ylimielisestä hiihtokuninkaasta tuli tavallinen kuolevainen. Ruotsin ja Northugin välillä on ollut irvistelyä jo vuosien ajan. Nyt sopii arvella ovatko ruotsalaiset vahingoniloisia.

Yle hoiti hommansa tosi hienosti. Minä ainakaan en ehtinyt kyllästyä kisoihin yhtään. Ylen kasvot olivat uudistuneet sopivasti. Monta tuttua nimeä oli poissa. Mertaranta on jo aiemmin myynyt itsensä maksukanaville. Hän on kansallisääni, mutta en osannut Nastolan miestä kaivata. Niki Juusela hoiti  hommansa hienosti. Jääkiekkoasiantuntijat olivat muutenkin kasvoiltaan uudet ja raikkaat. Hannu Jortikka on hurjan huutajan maineessa valmentajana. Hän puhuu asiansa suoraan ja aina kovin totena. Vaihteeksi kiva kuunnella Jortikkaa, vaikka onhan Tamminenkin kova tietäjä. Eivät olleet myöskään Bubi, Hoopi eikä Tapio Suominen äänessä. Uusia hyviä tekijöitä on tullut tilalle. Laura Ruoholan paluu oli mukava juttu. Melkein tulee ikävä, kun hän on ollut kolmen viikon aikana se, jota on tullut eniten kuunneltua ja katseltua.

Kisoista jäi mieleen paljon hyviä suorituksia ja mielenkiintoisia lajeja. Suomalaisten osalta tuli paljon pettymyksiä, oli monia jotka onnistuivat alle oman tasonsa; luistelijat, ampumahiihtäjät, lautailijat enimmäksen, skikrossi. Mäkihypystä ja yhdistetystä ei paljoa odotettukaan. Alppilajeissa ei tullut yhtäkään kunnollista onnistumista.

Onnistumiset, ja sitäkin riemukkaammat, tulivat jääkiekosta ja hiihdoista. Tuskin suomalaisille kovin huono mieli  kisoista jäi. Norjalle tuli 26 mitalia, Ruotsille 15 ja Suomelle 5. Eri sarjassa tässä painitaan. Pikaisen laskutoimituksen mukaan Suomella oli 32 mitalistia, mikä on enemmän kuin Norjalaisilla. Näin laskettuna jääkiekkomitali saa oikeaa painoarvoa. Ai selittelyäkö? Tavallaan, mutta mitalitaulukko ei kohtele eri lajeja aivan tasavertaisesti tai ainakaan aivan oikeudenmukaisesti.

Vointipuoli ollut edelleen kohtuullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti