perjantai 7. helmikuuta 2014

Olympiakisat alkaneet

Hyvää saamalaistenpäivää! Tuo pieni vähemmistö on saanut oman kansallispäivänsä, joka on tänään. Tässä on sellainen vähemmistö, jota olisi hyvvä pitää esillä, sillä he ovat joutuneet viime vuosina kokemaan todellista rasismia. Eikä nyt puhuta pelkästään huutelusta tai nimittelystä. Mieleen muistuu tapaus, jossa diskossa saamelaispukuun puettu nuori nainen sytytettiin tuleen ja toinen jossa kyseisen puvun kantajamies sidottiin auton vetokoukkuun ja ajelutettiin kymmeniä kilometrejä talvikelillä. Molemmat selvisivät hengissä, mutta tällaista ei tietenkaan voi hyväksyä.

Olympiakisat alkoivat tänään. Slopea tuli katsottua ja onhan ne hyppyrit valtavia, oikein pelotti välillä katsoa kun 50 metrin hyppy tullaan naamalleen alas jäätikköön. Suomalaisilla meni oikein hienosti. Kolme laskijaa pääsi suoraan finaaleihin. Muuten Sotsissa on ilmassa kovasti on terroripelkoa. Onneksi silloin ei yleensä tapahdu mitään. Jos tapahtuu, niin silloin tapahtuu yllättäen. Huomenna nähdäänkin historian suurimpia probagandanäytöksiä kisojen avajaisissa. Saa nähdä miten Venäjä tuo esille lihaksiaan tällä kerralla. Joku vuosi sitten se toi euroviisufinaalin lavalle hävittäjälentokoneen. Uskon, ettei sotilaallisuus ole tällä kerralla juurikaan esillä. Luultavasti kulttuuri on pääosassa.

Ruotsin ralli alkoi myös. Viime vuosina se on ollut paras ralli suomalaisille. Grönholm, Latvala ja Hirvonen voittaneet yhteensä 10 kertaa tällä vuosikymmenellä. Mutta kaikki muuttuu; kaikki suomalaiset kärkinimet ovat tappiolla tallikaveriinsa nähden. Mitä ralliin vielä tulee, niin pikkuisen olen saanut uutta peliprojektia käyntiin, eli peli on WRC4.

YK on rökittänyt katolista kirkkoa ankarasti ja vaatinut esille väitettyjä pedofiilipappeja. Käsittääkseni edellinen paavi näki jo vaivaa asian eteen aika paljon. Jotkut jäivät tosin ihmettelemään hänen poikkeuksellista eroaan virasta. Oliko syynä pelkästään vanhuuden heikentämät voimat, vai olisiko taustalla saattanut olla muitakin syitä. Vatikaanilla on tapana kerätä salaliittoteorioita ympärilleen. Todellisuus taitaa olla samanlainen kuin lestadiolaisilla; kukaan ei kestäisi nähdä koko todellisuutta valtavan kaksinaismoraalin keskeltä. Kaikkia tapauksia ei mitenkään voisi tuoda julkisuuteen. Sen vuoksi tarvitaan auktoriteettien muuri varjelemaan liikettä. Ja sitten on suuri enemmistö vilpittömiä uskovia, joilla ei ole kosketuspintaa näihin väärinkäytöksiin.

Vointi ollut tänään taas hankala. Sydän ei tänään ollut mukana ollenkaan, mikä on uutta. Liikunta ollut vähäistä ja siitä ei sydän ole tykännyt. Toivottavasti huominen olisi parempi.

Varusmies oli päässyt median hampaisiin esittelemään taitojaan ampumaleirillä ja pääsi viiden päivän yo-kirjoitusvapaalle. Kovasti tuntuu olevan kiva päästä välillä kotiin ja isän näkökulmasta on riemastuttavaa katsoa, kun 5-vuotias ja 18-vuotias laittavat heti leikin käyntiin kun tapaavat toisensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti