perjantai 21. helmikuuta 2014

Aina ei voi voittaa

Kyllä television saa sammutettua tarvittaessa nopeasti. Ainakin silloin, jos Suomi on juuri kokenut tappion Ruotsia vastaan kiekossa.

Suomi teki voitavansa ja pääsi yhteistyökiekolla maksimisuoritukseen turnauksessa. Ruotsiakin vastaan oli huippupaikkoja, jotka olisi voinut hyödyntää paremmalla tuurilla. Ruotsi oli aika hyvä ja aiemmin kehumani Erik Karlsson juuri niin maaginen, kuin voi olettaa. Koko turnausta ajatellen Suomi sai kuitenkin joukkueestaan enemmän irti kuin Ruotsi, siis suhteessa miehistöön.  Tuolla rosterilla, mikä Ruotsilla on, olympiakulta ei voi olla kaukana. On siellä sen verran kovat nimet haastamassa Kanadaa. Siksi ei kannata suomalaistenkaan olla siipi kovin syvällä maassa tappion jälkeen. Mielenkiintoista, miten loistavia pelaajia Ruotsilla on vaikka Suomessa (67000)on enemmän kiekkoharrastajia kuin Ruotsissa (59000). USAssa pelaajia yli 400 000 ja Kanadassa reilu puoli miljoonaa.

Suomella oli yllätysmaalivahti, kun Kari Lehtonen korvasi maailman parhaaksikin arvioidun  Tuukka Raskin. Hienosti Lehtonen pärjäsi. Ei mene polvilleen hirvittävän helposi. Isona maalivahtina pelaa  kaukana ulkona maalistaan. Vaarana on silloin ohi pelaaminen, mistä Ruotsi kerran rokotti. Nähdyn perusteella kuitenkin yhtä "maailman paras" kuin Rask.

Huomenna pronssiottelussa Suomi - USA. Usa voittaa, valitettavasti aina kun ei voi voittaa.

Vointi tänään kohtuullinen kaikkiaan. Yöunia piti taas paikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti