torstai 13. helmikuuta 2014

FIN-AUT 8-4

Aamupäivä oli takkuista menoa. Päivälevon jälkeen olo muuttui paremmaksi.

Suomalaisilta kelpo avaus kiekossa. Kahdeksan tehtyä on paljon. Laukauksia oli yli 50. Kaksi maaotteluiden ensikertalaista pääsi heti pisteille ja pelasivat kuin vanhat jermut. Muuten puolustamisessa ei tainnut olla kehumista eikä "maailman paras maalivahti" vakuuttanut vielä. Kova työ saada tuo porukka puolustamaan, ja puolustamisen kautta turnaukset voitetaan.

Selostaja Kaj Kunnaksesta noussout kova häly. Hän on selostanut jääkiekko-otteluja kisoissa saaden valtavan palauteryöpyn. Lähinnä palaute on ollut hyvin  kielteistä.

Kunnas on melkoinen moottorinaama ja tv-persoona, joka on tehnyt kaikenlaisia urheiluohjelmia Sportsmagasinetista alkaen. Olen pitänyt häntä erinomaisena urheilujournalistina, jolla on uusia näkökulmia ja aina jotakin uutta sanottavaa. Puhetulva voi olla valtaisa esim. "Jälkihiki"-ohjelmassa, joka tulee maanantaiaamuisin. Kunnas tuntuu myös ehtivän joka paikkaan. Joku aika sitten hän juonsi Ella Kannisen kanssa "PS"-ohjelman jakson. Siinä hän laittoi pelleilyvaihteen päälle ja otti Kannisen tiukkaan puristukseen ja moiskautti tälle pusun poskelle. Joidenkin rajoja tämä olisi koetellut. Kunnas on ehtinyt myös Ruotsin telkkariin. Siellä häntä pidetään suorapuheisena ja arvostettuna asiantuntijana. Ruotsalaiset pitävät suorapuheisuudesta, koska he eivät itse osaa. Kohun hän sai aikaan yleisurheilumaatottelussa, kun hän selosti kisoja Ruotsin telkkarissa ollen monien mielestä liikaa Suomen puolella.

Itse en ole osannut ihmetellä mitään hänen kiekkoselostuksissaan. Suomessa on paljon tosi hyviä selostajia. Tuomas Virkkunen on kenties paras kuulemani.  Hänen selostustensa hauskuus on monesti siinä, että hän eläytyy voimakkaasti eikä aina välty sanomasta suorempaan kuin oli tarkoitus. Mielestäni Kunnas selostaa hyvin ja järki juoksee, minua hänen selostuksensa eivät häiritse eivätkä  oikeastaan muidenkaan. Sitä olen kyllä joskus miettinyt, että miksi pitää puhua kaikki se, mikä muutenkin näkyy ruudusta. "Barkov syöttää Jokiselle." Jokainenhan sen näkee itsekin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti