keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Nyt saa alkaa lukemaan!



On välillä rankkaa katsoa, kun luokanopettaja hoitaa valtion rahakirstua. Suomessa on maailman parhaat opettajat, ja he kelpaavat moniin tehtäviin. Nobelin rauhapalkintokin on sellaisella tittelillä napattu. Mutta kirstunvartijana pitäisi olla vihaisen näköinen rakkikoira. Juuri sellainen, joka ei taatusti sovi luokanopettajaksi.

2006 jälkeen valtion menot ovat nousseet 39 miljardista ja 54 miljardiin eli 38 %. Yleinen hintataso on noussit 20 %. Valtion kuluja on siis lisätty älyttömästi ja nyt ihmetellään, että miksi meillä on sietämätön kestävyysvaje. Lisäksi kunnille on sysätty uusia menoja, mikä on velkaannuttanut niitä. Ketkä ovat olleet tuona aikana valtiovarainministereinä? Listalta löytyy kaksi nimeä: Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen. Nämä kaksi ovat olleet isossaa vastuussa Suomen viemisestä Kreikan tielle, mitä velkaantumiseen tulee. Viinasen tai Niinistön aikana vastaavaa ei takuulla olisi tapahtunut ja nyt olisi helpompi hengittää.

Urpilaisen löperyys on nyt johtanut puheenjohtajapeliin SDP:ssä. Ilmeisesti olisi pitänyt olla vielä löperömpi, jotta kannatus olisi säilynyt. Siinä mielessä tilanne on epäreilu Urpilaisen kannalta. Puolueen kannatus on ennätysalhaalla (15 %) ja äijät on menetetty perussuomalaisille. Nuoret ovat ilmeisesti lähteneet Vihreille ja Vasemmistoliitolle. Perustehdasduunareita ei paljon enää olekaan, kun ei ole tehtaitakaan. Perusduunarit taitavat löytyä tänä päivänä naisvaltaisilta sote-aloilta. Eipä ihme, että demareissa etsitään kuumeisesti vaihtoehtoja puolueen loiston palauttamiseksi.

Vaihtoehdon pitäisi olla uskottava. Ay-pomo Antti Rinne on lähtenyt mukaan talkoisiin. Olen katsonut pari Antti Rinteen haastattelua. Vaikuttaa innokkaalta ja sympaattiselta poliitikolta. En ole kuullut ainoatakaan omaperäistä ajatusta tai asiallista vaihtoehtoa Urpilaisen politiikalle. Mikä on hänen linjansa? Oma käsitykseni on tällä hetkellä se, että Urpilainen ja Rinne ovat poliitikkoina vähän eri divisioonissa. Moitteistani huolimatta (mitkä tulevat väärästä tehtävästä) Urpilainen on sellaista UEFA-cup-tasoa ja Rinne voisi olla piirisarjassa tai ehkä kakkosdivarissakin. Ottelu Urpilainen - Rinne vaikuttaa siis epäsuhtaiselta tällä hetkellä. Rinne voisi pyytää Urpilaisen nimmaria kisan jälkeen, niin kaikille jäisi hyvä mieli.
---
Sotsissa on otettu uudenlainen karsinta käyttöön Slope Stylessä eli yhdessä lumilautailun lajeista. Ne pääsevät kisaan, ketkä säilyvät ehjänä harjoituksista. Ainakin puolentusinaa taitaa jo olla sairaalahoidossa käyneitä, koska rata on liian vaarallinen.

---
Viimeisen jalkapallopelini jälkeen v.2011 (siis valmentajana) sanoin suoraan erään pojan äidille, että minun nähdäkseni pojastasi tulee kansainvälisen tason pelaaja, kunhan pidät pojan kovassa kurissa. Kurista en tiedä, mutta tänään oli lehdessä juttua siitä, että poika oli tehnyt akatemiasopimuksen englantilaisen Aston Villan kanssa. Suuri yleisö ei ymmärrä, miten kova saavutus tuo on, arviolta ehkä joka tuhannes harrastaja on joskus tuossa asemassa. Se on toinen kysymys, että missä vaihessa ulkomaille kannattaa lähteä, voi olla vähän yksilöllinenkin juttu. Toivottavasti Sunden kanssa on menetelty oikein.

---
Tänään ollut kohtuullisen voinnin päivä. Paljon ollut sosiaalista ainesta tässäkin päivässä. Alan nyt lopettamaan, kuten uuden ohjeen mukaan saa alkaa kirjoittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti