lauantai 29. lokakuuta 2016

Väki kotiin entistä viisaampana

Välillä koin olevani taksikuski, kun väkeä haalittiin maailmalta kotiin. Kovasti toivat tietoa mukanaan ja mielellään sitä esittelivät. Mikäpä siinä. Yliopistolta tuli tietoa sosiologian näyttämöistä, hassusta matematiikan opiskelusta ja englannin kieliopista. Maailmalta tuli päivitys skandinaavisen käytännöllisen teologian nykyviratuksista. Dokumentti Bohrin kvanttifysiikasta meni aivan yli käsityskykyni. Reserviupseerikoulustakin kannettiin kotiin tiedon kultajyvväsiä, mutta se pajatso taitaa aueta vasta huomenna paremmin. Viikko oli väsyttänyt. Jokainen armeijankäynyt muistaa päivystykset, miten ne sopivasti sattuessaan vaativat veronsa.
---
Yöllä (edellisenä) heräsin joskus neljältä ja laitoin telkkarin päälle. Ensimmäistä kertaa näkyvät nuo rapakon takaiset jääkiekkopelit ja päätin katsastaa tarjonnan. Samalla hetkellä, kun avasin telkun, tuuletettiin maalia, jonka tekijä oli muuan Patrik Laine. Kuti yläkulmaan yllätti Antti Niemen. Toisenkin aivan identtisen maalin hän teki samassa ottelussa. Oikeastaan hänen maalinsa ovat useimmiten samanlaisia; hirmuinen ruoska yläkulmaan. Niin siis nytkin. 18-vuotias juippi johtaa NHL:n maalitilastoa.

Keväällä oli hämmentävää, kun jääkiekkokansa hullaantui Laineesta. Nyt vasta hämmentävää onkin, kun NHL-selostajatkin ovat hänestä vähintään yhtä hullaantuneita. Patrik sitä ja Patrik tätä. Ja poika vaan porskuttaa. Hammassuojan kanssa leikkii ja hymyilee. Käsittämätön ilmiö. Onko hän tosiaankin niin hyvä, vai onko tämä jotakin alkuhuumaa, jota nyt käydään läpi?
---
Vointi meni hiukan taas eteenpäin, kuten toivoa uskalsinkin. Maanantaina aloitetaan uudet kuurit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti