tiistai 11. lokakuuta 2016

Jopas oli vaaliväittely

Katsoin vaalikeskustelun. Suorana en jaksanut kauaa olla mukana, mutta päivällä lähetys uusittiin  tekstitettynä. Se olikin vastenmielisin koskaan näkemäni vaalikeskustelu! Jonkinlaisena karismaattisena herrasmiehenä olen Trumpia pitänyt tähän saakka, mutta nyt on kuva muuttunut synkempään suuntaan. Vastaehdokkaan uhkaaminen oikeustoimilla ja vankeustuomiolla on ainakin itselleni aivan ennenkuulumatonta. Kysymys ei oikein ole populismista eikä mauttomuudesta, vaan jostakin pahemmasta. Jotakin vihaa ja halveksuntaa on mukana tuossa käyttäytymisessä. Hankalissa kysymyksissä hän ryhtyi puhumaan aivan muusta ja ihmettelen, mikseivät tilaisuuden juontajat palauttaneet järjestystä tiukemmin.

Kekkosesta ihmisenä ja hänen viime vaiheistaan esitettiin illalla dokumentti. Hän tunnetusti jatkoi presidentin virassa aivan liian pitkään. Suomalaisille Kekkosen kuolevaisuus näyttää vieläkin tulleen täytenä yllätyksenä, josta vieläkään ei oikein ole toivuttu. Kirjoja täytyy yhä julkaista, jossa varmistetaan, että Kekkonen oli ihminen ja että hän on kuollut. Hän oli kansan isä, jonka arveltiin lähes yliluonnollisia kyvyillään suojelevan suomalaisia arvaamattomalta Itänaapurilta. USA:n presidenttiehdokkaat ovat nyt pirteitä seitsenkymppisiä. Kahdeksan vuoden virkakauteen tulee varautua. Vaarana on silloin tehdä Kekkoset, Reagan aikanaan jo teki. Ydinasenappi pysyi onneksi turvassa.
---
Kuka on Bengt Holmström? Eilen ei monikaan tiennyt. Tänään hän osa yleissivistystä, suomalainen Nobelin taloustieteen palkinnon voittaja. Hän on tutkinut sopimusteoriaa, erästä mieliaihettani taloustieteen näkökulmasta. Toivottavasti hänen tuotannostaan saadaan kansantajuisia versioita luettavaksi lähiaikoina.
---
Vointi oli uninen. Suoraan sanoen oikein mitään saanut aikaiseksi. Unta tuli mittariin 14 tuntia ja 19 minuuttia. Sytostaatit vievät voimia. Viisi rankinta päivää ovat vielä tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti