keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Äkkilähtö lentokentälle

Aamu alkoi ripeästi, kun tuli lähtö lentokentälle viiden jälkeen. Kylmä pakkasyö oli hyydyttänyt akun toisesta autosta. Kummasti kroppa kuitenkin käynnistyi ja lennolle saatiin sinne kuuluvaa väkeä. Muutenkin päivä oli enimmäkseen kohtalainen. Illalla kylläkin on puhti oli jo pois.

Päivän pääuutinen oli se, että Venäjä tuo kaksi sotalaivaa Itämeren alueelle. En oikein ymmärtänyt tuon uutisen merkittävyyttä. Jossakin laivojenkin täytyy olla ja mahtuuhan niitä parituhatta kilometriä pitkään lätäkköön useampikin.  Kuka tietää, montako sukellusvenettä Venäjä pitää Itämerellä muutenkin? Media on niellyt syötin täydellisesti, nyt kolmasosa saksalaisista pelkää yhteenottoa Venäläisten kanssa. Silloin, kun pelko hallitsee, Pikkuniekku pääsee niskan päälle. Sitäkö me tahdomme?

Tasavallan presidentti on ollut sopimassa kauppasuhteista Iranin kanssa. Iran on tavattoman vauras valtio, jota kauppasaarto on ollut näivettämässä. Varaa olisi, kun sitä vielä voisi käyttää.  Nyt, kun valtio on avautumassa, kannattaa olla ketterästi liikkeellä tarjoamassa myytäväänsä. Sitä juuri Niinistö on ollut tekemässä. Yksi asia jäi tosin ihmetyttämään. Puhuttiin Suomen ja Iranin välisten junayhteyksien kehittämisestä! Mitä ihmettä se olisi? Tai olisihan se tietenkin melkoinen safari matkustaa Pendolinolla reittiä  Teheran-Seinäjoki  - "Ja tarkistetaan Groznystä junaan nousseiden matkaliput. Seuraavat pysähdykset ovat Moskova ja Pietari..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti