keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Paluu kotiin

Kotiin on aina kiva tulla maailmalta. Eilen vointi oli tosi huono, mutta lepo toi uutta voimaa. Junakin oli nyt mukava matkustusväline, kun tilaa oli tarpeeksi.
---
Suomen paras voimistelija Jekaterina Volkova lopettaa 19-vuotiaana, koska hänellä ei pääkaupunkiseudulla ole asianmukaisia harjoitteluolosuhteita. Kysymys on voimistelukanveesista eli alustasta.  Olympialaisiin hän harjoitteli Lohjan Kisakalliossa. Asian mittasuhteissa on jotakin outoa, tai sitten olen ymmärtänyt jotakin väärin. 8-vuotias tyttäreni harjoittelee kaikki viikottaiset harjoituksensa hyvällä kanveesilla. Jekaterinan tietenkin kannattaisi harkita siirtymistä Etelä-Pohjalmaalle. Täältä löytyisi myös kilpailukykyisiä lukioita.
...
Ensi yönä on viimenen vaaliväittely USA:n presidentinvaaleissa. Trump on tappiolla, joten hänen on oltava aloitteellinen. Jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin jotakin aika törkeää on tiedossa. Viihdearvoa ainakin on luvassa, jos se nyt ketään oikeasti naurattaa.
...
Johaug on nyt asetettu kilpailukieltoon. Norjan ADT korosti myös urheilijan oma vastuuta. Hän on viime kädessä vastuussa siitä, mitä aineita hän käyttää. Myös hiihtoliitto sai omat moitteensa.

Doping-tapauksissa on moitittu sitä, että urheilijat on jätetty täysin yksin. Käryn käydessä liitoissa kukaan ei ole tiennyt asiasta mitään. Tämä on ensimmäisiä tapauksia, jossa urheilijaa ei ole jätetty yksin, vaan järjestelmä on pyrkinyt ottamaan vastuuta urheiljan rinnalla, vai onko? Lääkäri sai mennä, ja ilmeisesti palata johonkin omaan siviilivirkaansa. Hiihtoliitosta kukaan ei jättänyt työtänsä. Olisiko pitänyt, vai voiko systeemejä kehittää liiton sisältä?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti