sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Viikonlopun saldo

Parin viikon lepo sytostaattihoidosta alkaa olla ohi. Huomenna menee taas uutta myrkkyä kurkusta alas. Näppituntuma hoitovaikutuksesta on positiivinen, joten motivaatio hoidon jatkamiseen on vahva. Tietyistä indikaattoreista uskaltaa tehdä pieniä johtopäätöksiä. Yksi on kaulalla oleva laajentunut imusolmuke, joka näyttää reagoivan herkästi.

Viikonloppu on ollut voinniltaan vaihteleva. Välillä on oltu aivan pohjamudissa ja sitten on ollut  parempia hetkiä. Pieniä paperihommia on pystynyt hoitelemaan, mutta enimmäkseen olen ollut yleishyödytön yksilö.

Ei se toki parhaimmillakaan aina niin hienosti suju. Toisella silmällä seuraan, miten piskuinen Celta Vigo kouluttaa FC Barcelonaa kotikentällään. Barca on ollut 0-3 puoliaikatappiolla viimeksi 21 vuotta sitten.  Vielä 87. miinuutilla Barca kaventaa tilanteeksi 3-4 mutta häviää. Ja niin sai Real Madridkin rähmittyä tasapelin Eibaria vastaan. Itse asiassa se oli Real Madridille neljäs perättäinen ottelu voitotta. Espanjan liiga näyttää tasaisemmalta vuosikymmeneen ja sehän on vain hyvä se. Viikonloppu oli suurseuroille muutenkin erikoinen. Voittoja ei suotu kummallekaan Manchesterin jättiläiselle eikä Saksassa Bayernille eikä Dortmundille. Veikkaan, että vastaavaa jättiläisten kompurointia ei ole koskaan aiemmin nähty.
---
Jotkut valittavat korvamadoista. Nyt sain itsekin maistaa mokomaa.  Kloppien eli SJK:n kannattajaryhmän chanteista sain sellaisen, joka soi öin ja päivin. Se oli oikeastaan aika häiritsevää, kun yöllä kylkeä kääntäessä rummun ryske soi päässä. Tuskin siitä  kuulovauriota voi saada, mutta mielenvaurion aivan takuulla.
---
Viikonloppuna olen edistynyt hiukan yhdessä asiassa, kännykän käytössä. Nykylaitteet ovat niin monipuolisia vempaimia, että niiden kanssa tarvitaan paljon osaamista. Kolmisenkymmentä korvattua laitetta tai toimintoa on helppo luetella: puhelin, kello, herätyskello, radio, kamera, videokamera, valokuva-albumi, lompakko, pelikonsoli, muistikirja, kalenteri, televisio, internetselain, kirja, sanomalehti, nauhuri, taskulamppu, viivakoodinlukija, peili, sykemittari, laskin, kompassi, kaukosäädin, tietosanakirja, sanakkorirja, kirjoituskone, navigaattori, desibelimittari, mp3-soitin, askelmittari. Nuo lyödään taskukokoiseksi, niin onko tuo nyt siis ihme, jos kaikkien käyttöä ei heti hallitse.

Nyt on ollut paljon käyttöä kännykällä ja on ollut pakko ottaa hiukan selvää. Samalla olen ollut tosi tyytyväinen kuukausi sitten hankittuun puhelimeen, johon nyt siis alan tottua. Tehokäyttöön kiinalainen tarjoaa hyvän sujuvuuden, mikä on mukava juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti