maanantai 17. lokakuuta 2016

Kiirettä ja kolinaa

Aamulla tasan kello seitsemän heräsin hotellissa epämääräiseen rytinään. Voimakasta ääntä kesti ehkä kymmenkunta sekuntia, jonka jälkeen laskeutui hiljaisuus. Ukonilmaa se muistutti, mutta oli liian voimakas ja hetkellinen ollakseen se. Räjähdystä se eniten muistutti ja jäin odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuisi. Ei mitään. Ei hädänhuutoja, kiitäviä ambulansseja tai vastaavaa. Vain hiljaisuutta kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Aamiaisen jälkeen jäin hotellille nukkumaan ja heräsin viime tingassa klo 11.56.  Siinä tulikin kiire kopata tavarat kainaloon ja menoksi. Tilasin hissin kuudenteen kerrokseen, ja kas kummaa sama voimakas rytinä juuri, kun olin astumassa hissiin sisään. Siinä jähmetyin hetkeksi pohtimaan hissinkäytön järkevyyttä...Lopulta metelin aiheuttaja selkisi respasta kysymällä. Räjäytystyöt hotellin alapuolella olevalla parkkihallityömaalla. Ei olisi tietenkään haitannut tietää asiasta etukäteen.

Toinen tarinansa oli se, että lääkevalikoimasta oli loppunut tärkeä lääke, jolle piti hankkia resepti. Lääkkeet ovat hiukan hankalia siitä, että niiden jakelua on säädelty eri tavoin. Joissakin lääkkeissä on rajoitus, jonka mukaan asiakkaalle voidaan antaa kolmen kuukauden annos. Joissakin voi olla vain kuukauden aineet. Tällainen tuote oli päässyt salakavalasti, loppumaan. Resepti saatiin helposti Vaasasta sähköisenä, mutta ratikalla ajeluksi meni sellaisen apteekin löytäminen, jossa lääkettä on varastossa. Viisi minuuttia aikaa oli laivan lähtöön, kun lopulta pääsin perille.
Laivassa ruokailu oli vähän piinaavaa. Samaan aikaan käytiin Veikkausliigan ratkaisuotteluita. Kuinka paljon mieluummin olisin kuunnellut legendaarista palloilukierrosta radiosta paremman puuttuessa. Jouduin tekstiviestein vaivaamaan pelissä olevia ystäviä ja kyselemään tilanteita. Laivassa netin toiminta on aika vaatimatonta, joten se oli harmituksen aiheuttaja. Ravintolassa eteni hitaasti. Kolmessa vartissa sai vain kylmän kananlihan, koska paikka on aika vetoisa. Ruokakin sitten tuli aikanaan. Ruoan viivästymisestä annettiin ylimääräinen annos ilmakuivattua kinkkua, joka on kiistatta herkkuani. Siitä plussat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti