torstai 13. lokakuuta 2016

Huippujännittävää Veikkausliigassa

FC Lahti tuli hyvällä jalalla vierailulle ja oli vähältä viedä kaikki pisteet mennessään (2-2). Ottelutapahtumat senkun paranevat kauden edetessä ja joukkueet pelaavat hyvää peliä. Tästä ottelusta voisi mainita yksityiskohtana sellaisen asian, että harvoin näkee pelaajavaihtojen toimivan yhtä mielekkäästi kuin tänään. Penkille oli viisaasti jätetty juoksuvoimaa ja taitoa varastoon. Ottelun lopussa tämä korostui, kun  SJK teki vaihdot. Tilastoissa se näkyy siten, että laukaukset kohti maalia olivat 1. puoliajalla 2-3 ja toisella puoliajalla 8-1.  Lopussa FC Lahti oli hirmuisessa sillassa, mutta maaleja ei enempää syntynyt.

Kaksi kierrosta on jäljellä ja on pienen spekulaation aika. Tällä hetkellä IFKM johtaa 55:llä pisteellä(maaliero +12), HJK:lla 54 (+14), SJK:lla 53(+8), Ilveksellä 52 (+4) ja Vaasalla 51(+7) pistettä. Ottelupäivät ja -parit ovat seuraavat.

17.10. PS Kemi - VPS, FC Lahti- IFK Mariehamn, Ilves-HJK, SJK-PK35 Vantaa
23.10. VPS - FC Lahti, HJK-SJK, IFK Mariehamn - Ilves

Näyttää siltä, että loppusyksystä tasapelejä tulee paljon, varsinkin siellä missä ei ole tekonurmia. Joukkueet haluavat välttää tappioita ja panostavat puolustukseen, mikä lisää tasapelejä. Kärkijoukkueet pelaavat keskenään paljon tiheässä rytmissä. Tämä suosii hiukan SJK:ta. Vaasalla on helpoin ohjelma. VPS-Lahti -ottelut tapaavat lisäksi päättyä kotivoittoon 80% todennäköisyydellä.

Tällä logiikalla päädytään seuraavaan.(VPS;n tuuri on laskettu yläkanttiin, koska se pelaa joukkueita vastaan, joilla ei enää ole panosta toisin kuin muut.)

1.IFKM 57 pistettä,
2. VPS 57
3. SJK 57,
HJK 56,
Ilves 54
-------
Päivä oli aika toimelias ja pakollisissa asioissa pääsi hiukan eteenpäin.
---
Trumpin kampanja on kriisissä, koska nyt alkaa tulla esiin naisia, jotka väittävät joutuneensa Trumpin ahdistelun kohteeksi. Siinä lokaaja saa maistaa omaa lääkettään, vaikka eihän tuo kovin kivaa ole. Väitteiden todenperäisyys ei ole selvitettävissä, muttei liioin yhdentekevää.
---
Jaksoin hetkeksi nousta katsomaan suomalaisittain mielenkiintoista NHL-ottelua. Patrik Laine ja Sebastian Aho tekivät debyyttinsä samassa ottelussa kolmosketjuissa, tosin eri puolilla. Laine teki hienon maalin ja syötti toisen. Ahokin pääsi isoon rooliin. Lisäksi eilen Jesse Puljujärvi teki hyvän debyytin. Veikkaan, että tämän kauden suomalaissensaatio on kuitenkin Artturi Lehkonen, josta ei paljoa ole Suomessa puhuttu, koska hän on ollut Ruotsissa pari vuotta valmistautumassa NHL-uraa varten.