torstai 13. lokakuuta 2016

Lahjakkuuksien erilaiset polut

Unen tarkoitus on yhä mysteeri. Samoin unien näkemisen merkitys on vielä hämärän peitossa. Oletetaan, että niillä on iso psyykkinen merkitys. On hämmentävää, miten alkeissa olemme maailman ja ihmisen ymmärtämisessä. Nämä ajatukset heräsivät tiededokumentista, jota hetken seurasin.

Päivän aikana sai taas laittaa kaiken peliin. Kaikki meni ihmeenkin hyvin, vaikka yhtään ei jäänyt ylimääräistä. Sytostaattien kanssa on pärjätty kohtuullisesti.
---
Suomen ensimmäinen NHL-pelaaja Matti Hagman on poissa. Hän eli 61-vuotiaaksi. Jari Kurri on sanonut häntä lahjakkaimmaksi suomalaiseksi kiekkoilijaksi. Monet uskovat, että hänestä olisi tullut supertähti Edmonton Oilersissa, mutta samaan aikaan osui tielle kivi, kaikkien aikojen kiekkoilija Wayne Gretzky. Hakki jäi varjoon ja palasi aika nopeasti Suomeen. Gretzky puolestaan teki Jari Kurrista ison tähden. Joku on vähätellyt Kurria sanomalla, että Grezkyn vierellä postilaatikkokin tekisi sata pistettä kaudessa. Tiedä häntä.

Pieni yhteensattuma on se, että ensi yönä NHL-kauden alkaessa Oilersin uusi halli otetaan käyttöön ja debyytin seurassa tekee muuan Jesse Puljujärvi. Siinä voi olla toinen Hakki tai toinen Kurri. Aika näyttää kumpaan suuntaan tarina kulkee.

Toinen pieni yhteensattuma on se, että jalkapallon puolella luonnonlahjakkuus ja Hakin helsinkiläinen ikätoveri, Atik Islmail, julkaisi elämänkertansa. Ismail lähti hänkin 1970-luvun loppupuolella kohulla maailmalle, mutta kansainvälinen ura jäi hänelläkin vaisuksi. Hakin ikätoverilla oli sama ongelma sillä erotuksella, että Ismail onnistui raitistumaan jo yli 20 vuotta sitten. Ismail kouluttautui lähihoitajaksi ja ryhtyi tekemään päihdetyötä. Nykyään hän on vireä urheilu- ja kulttuuripersoona Kuopion seudulla.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti