sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Suomi - Kroatia 0-1

Kroatia oli kesän EM-kisoissa yksi omista suosikeistani. Heillä on nippu valtavan taitavia pelaajia ja ovat maailmanlistalla tällä hetkellä sijalla 11. Kroatiassa on  4,3 miljoonaa asukasta ja joukkueen arvo 190 milj. euroa. Suomen joukkueen arvo 21 miljoonaa ja  pelillinen sijoitus on 84. Avauksesta pelaajia puuttui päävalmentajan mukaan 6-7 nimeä; Eremenko, Perpa, Sparv, Halsti, Pohjanpalo, Uronen ja Toivio. Arkivuo menetettiin kesken ottelun.

Lähtökohta ei siis millään lailla ollut helppo tai tasaveroinen. Näistä lähtökohdista 0-1 on aivan siisti lopputulema. Kosovo hävisi torstaina Kroatialle kotonaan 0-6.

Paikallisesta näkökulmasta täytyy mainita sellainen upea asia, että koko SJK:n tärkein nelikko pääsi maajoukkuekentille ja kolme jopa avaukseen. Itse asiassa uskon, että tämän päivän siipirikkoa Suomea vastaan SJK olisi pärjännyt hyvinkin. Maalivahti Aksalu pelasi nollapelin Viron voittaessa. Toppari Vales pelasi Andorran avauksessa Portugalia vastaan ja Suomen avauksessa Kroatiaa vastaan oli topparina Juhani Ojala. Roope Riski pääsi loppuminuuteilla kentälle.  Ojala pelasi omaa peruspeliään, mutta kiire hänellekin meinaa tulla Kroatian tähtiä vastaan. Mitään tunarointeja ei tullut kohdalle, mutta jatko maajoukkueessa voi olla tiukassa.

Ottelu ei sinänsä ollut kaunista pelaamista. Vielä 90-luvulla Suomen peli oli samanlaista luutimista ennen Möller-Nielsenin aikaa. Sitten koittivat paremmat vuodet; Litmanen, Hyypiä, Kolkka, Niemi ym. Nyt ollaan lähtöruudussa takaisin.

Viime pelissä arvostelin kapteeni Moisanderia ja maajoukkuevalmentaja päätyi samaan omassa analyysissään. Hän ei tohtinut jättää Moisanderia penkille, vaan siirsi hänet turvallisempaan paikkaan keskikentälle, jossa hän on pelannut viimeksi 16-vuotiaana. Seuraavassa ottelussa Moisanderilla on pelikielto, joten silloin hänet täytyy jättää sivuun. Hän selvästi tiedostaa oman tilanteensa, mikä näkyy yliagggressiivisena pelaamisena. Tänäänkin hänelle olisi kuulunut punainen kortti, mutta jälleen koki armon.
---
Ensi yönä on edessä mielenkiintoinen vaalikeskustelu. Trumpia lyötiin navan alle oikein kunnolla, kun Washington Post julkaisi nauhan, jossa Trump puhuu törkytarinoita naisista. Nyt sitten hurskastelijat pääsevät riekkumaan oikein kunnolla. Toki puheet ovat karmeita ja tuomittavia, mutta arveluttavaa on myös kymmenen vuotta vanhan nauhan tuominen julkisuuteen juuri nyt. Arvelen, että Trump tapansa mukaan vastaa hyökkäyksellä eli jotain haetaan Clintonien yksityiselämästä. Aamulla tiedetään enemmän.
---
Vointi parani eiliseen verrattuna. Kovasti on nyt haastetta eri suunnista, mutta sellaista elämä on ja aina on hyvä, että elämä on, koska elämä on hyvä.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti