sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Saarelle onnittelut!

Veikkausliiga oli mahtava näytelmä loppuun asti. 33 ottelua pelattiin  ja vielä 25 minuuttia ennen loppua kolmella joukkueella oli mahdollisuus voittoon! Kauden yleisömäärät ylittivät vuosikymmenen keskiarvot. Yli 500 000 katsojaa löysi tiensä katsomoihin, mikä tarkoittaa 2500 katsojaa ottelua kohti.

Lopulta mestaruus meni Maarianhaminaan  ja täysin ansaitusti. Pulinat pois, monelle pöheän HJK:n mestaruus olisi ollut vaikeampi kestää. Maarianhaminassa on 11600 asukasta eli vähemmän kuin vaikkapa Ilmajoella. Koskaan aiemmin ei näin pienelle paikkakunnalle ole Poikaa tuotu. Suomenkielisiä paikkakunnalla on vain 5 % eli noin 600. HJK:lla pelaajabudjetti oli noin nelinkertainen ja SJK:lla kaksinkertainen. Tämä oli taas upea muistutus siitä, että yksin raha ei ratkaise kaikkea.

SJK:lle saattoi tulevaisuutta ajatellen olla pelkästään hyvä, ettei mestaruutta tullut. Huonon alkukauden jälkeen se olisi näyttänyt liian helpolta, vaikka rahaa paloi mielettömästi joukkueen uudelleenrakentamiseen. Ensi kaudella täytyy olla valmiina kauden alusta lähtien. HJK:lle pikku näpäytys teki varmasti myös hyvää.
---
Veikkaaminen oli vaikeaa. Eilinen veikkaus meni paikalleen, mutta vielä 12.10. veikkailin Vaasaan mitaleille. Vaikea laji tuo kristallipalloon katsominen.
---
Shefki Kuqi saattaa tehdä historiaa, hiukan jopa koomista sellaista. Jos FC Inter putoaa karsinnoissa toista turkulaista vastaan, niin Kuqi on onnistunut pudottamaan kaksi joukkuetta saman kauden aikana sarjasta. Ennenkokematon saavutus!Kertonee jotakin persoonan ristiriitaisuudesta, että saa joukkueet niin sekaisin. Pari vuotta sitten FC Honka hajosi hänen käsiinsä. Rohkea on se kuka palkkaa tämän miehen valmentajaksi.
---
Vointi ollut vieläkin aika vaisu. Mahakivusta selviäminen oli aika rankkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti