keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tapahtumien päivä.

Eilen oli tyyntä myrskyn edellä. Tänään tapahtumia riitti.

Tälle päivälle osui perheessä esikoisen ensimmäinen päivä töissä tai oikeastaan kesätöissä. Kuopus jätti varhaislapsuuden päättämällä eskarin. Viranomaisasioissakin pitkään odotettu päätös tuli tiedoksi.

Hallitusohjema ja suurin osa ministereistä on julkaistu tänään. Karuinta oli säästöt opetuspuolella. Toisen asteen koulutuksesta on tehty valtavat säästöt. Vielä ei tiedä, mitä tuo käytännössä tarkoittaa, mutta nykyisen muotoista koulutusta lienee mahdotonta jatkaa. Liekö lukio-opinnot jatkossa äärimmillään sitä, että opiskelijoille postitetaan kotiin kirjalista ja he saavat hoitaa netissä loput. Näin ei opettajan panosta tarvita eikä koulurakennustakaan tarvitse lämmittää. Vahvimmat opiskelijat pystyvät selviytymään, mutta mitenkähän heikoimmat. Vähän varmasti on liioiteltua, mutta joka tapauksessa nyt on pakko ottaa haasteet vastaan ja asennoitua uudelleen. Vanhaan hyvään aikaan ei ole paluuta. On luotava uudet hyvät ajat. Hallituksen tavoitteena on selvästi koulutustason laskeminen, väestöä ei kannata ylikouluttaa.

Kymmenennen sytostaattikuurin viimeinen eli rankin vaihe alkoi taas tänään. Pahoinvointi on ollut maltillista tähän asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti