lauantai 30. toukokuuta 2015

Kohti juhlaviikonloppua

Juhlaviikonloppu on alkamassa. Valmistuneita on taas suuri määrä. Vanhemmat ja sukulaiset taas kuorossa ihmettelevät, miten nopeasti se aika kuluukaan. Siinä tilanteessa nuoret pikemminkin pohtivat ajan hitautta. Elämänkaari ei vielä hahmotu kovinkaan laajastai. Ja joskus se päivittely saattaa heilläkin olla edessä.

Yksi vanhenemisen merkki on se, että alkaa pitää kravattijuhlista. Alkaa nähdä näille suuria yleviä symbolisia merkityksiä. Ne ovat mieltä herkistäviä kohokohtia, jotka kokoavat ihmiset yhteen toteamaan muutoksia juhlittavien ja läheisten elämänkaarissa.

Toki juhlat voidaan nähdä rasitteina, jolloin pitää olla teennäisesti epämiellyttävissä vaatteissa henkilöiden kanssa, joita juuri koskaan ei muuten tarvitse nähdä. Tämä on ehkä sellainen äijävinkkeli asiaan. Voi olla, että perhejuhlat on koettu turhana keikarointina, akkojen ja xxxx hommana, joka on ollut suorastaan turmiollista.

Asiaa voidaan miettiä siltäkin kannalta, että mitä jos juhlia ei olisikaan. Ainakin yksi yhteydenpitokanava olisi vähemmän. Lehdestä saisi todeta syntymät, valmistujaiset, vihkiäiset ja kuolleet. Monien mielestä jotakin kuitenkin jäisi puuttumaan, kun ihmiset eivät enää kokoontuisi yhteen. Ja vaikka lähteminen voi joskus olla hankalaa, itse tapahtumassa voi olla tosi mukavaa.
---
Mitä rituaaleihein tulee, niin sellainenkin nettipalvelu on julkaistu, jossa hautakiveen liimataan koodi, jonka voi lukea kännykällä. Sinne voi laittaa materiaalia tai linkkejä liittyen vainajaan. Hautausmaasta tulee todellinen elävien maa, kun ihmiset voivat mennä älypuhelimellaan "tapaamaan" ajasta iäisyyteen siirtyneitä tuttaviaan ja sukulaisiaan.
---
Unta on taas riittänyt. Nyt yöllä tuli nukuttua 12 tuntia ja parin tunnin päiväunet päälle. Pieni ostosreissu sopi päivän ohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti