torstai 21. toukokuuta 2015

Jalkapallohistoriaa

SJK teki jalkapallohistoriaa voittamalla Ilveksen nousten Veikkausliigan kärkeen ensimmäisenä seinäjokisena joukkueena koskaan. Liigallekin on piriste, että joku pystyy ylivoimaisen HJK;n haastamaan.

Tilanne ei kuitenkaan ole ikuinen, sillä jo huomenna HJK pelaa seuraavan kierroksen ottelunsa. Sunnuntaina HJK vierailee pohjanmaalla, jolloin nähdään todelliset voimasuhteet.

Pelimerkkien perusteella tilanne pitäisi olla selvä. HJK:n pelaajamateriaalin arvo on 10,15 milj. euroa ja SJK:lla 4,1 milj. joten eroa on valtavasti. Vertailun vuoksi pohjoismaiset kärkijoukkueet liikuvat parissakymmenessä miljoonassa ja Barcelonan luku on 60-kertainen HJK:n verrattuna. Viime kesänä Stadionilla nähtiin, mikä tuo ero on käytännössä.

Luvut ovat lukuja. SJK-HJK- ottelua pidetään Euroopassa kuitenkin sen verran merkittävänä tapahtumana, että arvovaltainen transfermark.de sivusto on kirjoittanut  SJK:sta artikkelin. Euroopan sarjat ovat ratkenneet ja katseet kääntyvät niihin maihin, joissa sarjat ovat käynnissä.
---
Pääsin uimahalliin tänään, mitä ei ole tapahtunut ainakaan vuoteen. Lääkäri antoi suosituksen uintiharrastukselle, sopii haperolle luustolle. Tuntui tosi hyvältä varsinkin hengityksen osalta. Keuhkoissa on tapahtunut edistystä. Lihasvoima puolestaan on liikkumattomuuden vuoksi vähentynyt tosi paljon. Altaasta nouseminen oli yllättävän raskasta, painovoima halusi kerrassaan listiä minut maahan. Sytostaattien vuoksi sykettä ei saa kovin paljon nostaa, mutta uskon kunnon nousevan uinnin avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti