maanantai 25. toukokuuta 2015

Lukiot vertailtavana

Lisää suomalaisia tähtihetkiä. Kaisa Lehtonen voitti triatlonin puolimatkoilla euroopanmestaruuden Italiassa. Vastaavaan saavutukseen on yltänyt suomalainen viimeksi vuonna 1986.

Lukiota on taas vertailtu. Otsikoissa kerrotaan, että parhaimpiin suorituksiin ovat yltänneet pääkaupunkiseudun lukiot. Miksi ei samalla kerrota totuuden  toinenkin puoli, että myös huonoimmat lukiot olivat pääkaupunkiseudulta.(Itse asiassa MTV otti tämän asian huomioon) Sinänsä kiinnostus yo-kirjoitustuloksia kohtaan on aivan myönteinen juttu ja tuo esiin ulkomaillakin kuuluisaa upeaa koulutusjärjestelmäämme. Kunhan näitä ei oteta liian vakavasti. Jos otetaan liian vakavasti, tulee kiusaus taktikointiin. Lukemat ovat niin lähellä toisiaan, että mikäli rehtori saa puhuttua viisi tosi heikkoa opiskelijaa kirjoittamaan vasta syksyllä, keskikokoisen koulun sijoitus nousee helposti viidelläkymmenellä sijalla.

Huhujen mukaan koulutuspuolelle on tulossa valtavat leikkaukset. Lähipäivät kertovat, mitä hallitusneuvotteluissa on keksitty.

Linnut olivat laulutuulella. Amatöörit bongasivat lauluista toistakymmentä lajia helposti. Tämän laulukisan ylivoimainen ykköstile meni laulurastaalle. Sillä oli paras ääni ja laulut.

Vointi oli erittäin uninen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti