sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Euroviisufinaali (päivitetty)

Euroviisut edustaa parasta eurooppalaisuutta tällä hetkellä; iloista kansainvälisyyttä, karnevaalia ja kansojen kohtaamista sopivan kevyessä hengessä. Oma kisakatsomoni sijaitsi tällä kertaa saunassa. Lasioven takaa katsoin tabletista HD-kuvaa. Löylyä piti toki vähän säännöstellä ihan kuuluvuudenkin takia ja tokikaan en saunassa ollut koko kolmen ja puolen tunnin lähetystä.

Kirjoitan tätä äänestyksen viime minuuteilla ja itselläni on menestyjistä mielestäni selkeä kuva. Kirjasin näitä "hatusta" pari päivää sitten ylös eikä mielipide juurikaan ole muuttunut kuuntelukertojen lisääntyessä. Tuntuu, että tasoerot ovat normaalia suuremmat tänä vuonna. Parhaat ovat todella hyviä ja osa on selvästi kakkoskastia.

Englantia en esimerkiksi ymmärrä, miten heillä voi olla niin lattanat kappaleet vuodesta toiseen. Heillä pitäisi olla kielietukin puolellaan. Omalla kielellä pitäisi voida ilmaista tunteita paljon paremmin.

Katsojia on varmasti ollut vähintään se 180 miljoonaa, mikä viime vuonnakin. Olen uteliaisuudestsa seurannut selostusta neljältä pohjoismaiselta kanavalta, Tanskasta tosin vähemmän. Erona maiden selostuksissa on ollut Ylen selostajien show. Ruotsalaiset ja norjalaiset jättävät musiikille paljon tilaa. Esittelyissä on oltu asialinjalla.

---
Päivitys äänestyksen jälkeen...

Koskaan en ole ollut niin kovasti Ruotsin puolella, kuin nyt. Aluksi voitto näytti karkaavan Venäjälle, mutta sitten kummasti maa toisensa jälkeen kääntyi Ruotsille. Yleisö paikan päällä kannusti suorastaan ekstaattisesti Ruotsin Måns Zelmerlöwiä. Lopulta selkeä voitto meni länsinaapurille ja itänaapurille kakkostila niukasti ennen Italiaa.

Oikeastaan kaksoisvoitto meni Ruotsiin.  Venäjän voittokappaleen taustalla olivat ruotsalaiset lauluntekijät. Ruotsissa on valtavasti euroviisuosaamista.

Neljän parhaan joukosta kolme loytyi omasta lapusta, Espanja vähän petti, ehkä osittain seuraavasta syystä.

Systeemissä täytyy olla hiukan vikaa, kuten kirjoitin ekan karsinnan jälkeen. Suoraan finaaliin menevät kärsivät systeemistä. Ei voi olla sattumaa, että  Saksa, Ranska, Espanja, Itävalta ja Espanja saivat yhteensä karmeat 21 pistettä. Voittaja Ruotsi vei komeat 365 pistettä. Suora paikka finaalissa jättää varjoon nämä isot maat. Italia oli poikkeus, mutta heillä oli tosi hyvä esitys ja paras paikka viimeisenä esiintyjänä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti