lauantai 16. toukokuuta 2015

Perjantai - oppia ja ideoita

Kylmä oli kevään tuuli tänään, kesä taitaa olla vielä kaukana. Pajulinnun hurmaavaa viserrystä on saanut kuunnella jo jonkun aikaa.

Suksi luisti aika huonosti, väsyä ja voimattomuutta riitti. Silti päivä oli aivan mukava, ihmisvilinää on ollut paljon ja lämpöä on saanut saunasta.

Hallitusneuvotteluissa pomppivat kaikenlaiset ideat. Nyt ehdotettiin vanhuksille kotitalousvähennystä suurella prosentilla (70%) palveluiden ostamista varten. Tämä auttaisi vanhuksia asumaan pidempään kotona, mikä säästäisi satoja miljoonia vuodessa. Voin kuvitella tämän kasvattavan innostusta yrittäjyyttä kohtaan, koska uskoakseni työvoimareserviä tällaista toimintaa varten on melko varmasti. Eli syntyisi palveluita ja syntyisi työpaikkoja. Kuulostaa äkkiseltään liiankin hyvältä.
---
Uusia sanoja on saanut opetella. Sipilä kertoi, mitä on iterointi. Se on siis haarukointia, jossa haetaan oikeaa ratkaisua oletusten avulla. Esimerkiksi sopivaa lääkemäärää etsitään kokeilemalla erilaisia määriä, kunnes oikea annos löytyy.

Toinen uusi käsite on Smolna. Luulin sen olevan joku kaupunki Itä-Euroopassa, mutta sepäs onkin valtioneuvoston juhlahuoneistona toimiva empirerakennut Eteläesplanadilla. Noloa.
---
Säästöistä. Ylellä on laskuri, jossa jokainen saa kokeilla leikkausten tekemistä. Kokeilin itsekin tätä laskuria. Huomaa miten vaikeaa leikkaaminen on. Niukkuuden jakaminen ei ole kivaa eikä helppoa. Säästön määrä on niin valtaisa, että se tuntuu mahdottomalta saada aikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti