lauantai 2. toukokuuta 2015

Pleikkari kaivettu esiin.

Tänään pelasin ensimmäistä kertaa vapaaehtoisesti NHL-peliä pleikkarilla. Tarkoituksena oli vähän hakea kisatunnelmaa. Suomi hävisi rankuilla Tanskalle 2-1, joten pojat olkoot varuillaan huomisiltana. Vastus voi olla yllättävän kova. Kummallista, miten nämä kiekon lilliputtimaat ovat kehittyneet paljon viime vuosina ihan oikeassa kiekossa. Norjakin, toisin kuin Suomi eilen, piti USA:ta pihdeissään oikein kunnolla, vaikka ilman pisteitä jäikin. Jopa Tami yllättyi.

Kiekossa jopa yleensä niin onnettoman heikko Itävalta, pääsi yllättämään toissakevään finalistin, Sveitsin. Siinä oli tavallista enemmän tuuria mukana. Samoin Tanska kiusasi Slovakiaa, vieden tältä pisteen. Saa Suomi laittaa vielä työrukkaset käteen ennen kuin jatkopaikka on selvä. Mitaleista ei kannata puhua tässä vaiheessa, joukkueen on sitä ennen ylitettävä itsensä vielä monta kertaa.
---
Newsweek nielaisi Kremlin syötin Suomi-uutisoinnissaan. Reserviläisille lähiaikoina lähetettävä kirje oli herättänyt huomiota. Nähtiin Suomen varautuvan kriisiin. Asiantuntijoina hääri Suomen kaksi ainoaa venäjän nykyhallintoa kannattavaa henkilöä. Ikävää, että ilmapiiri on mennyt tällaiseksi.
---
Kumma, miten paljon ihmisluonto rakastaa satuja kuninkaallisesta. Tänään on ollut suuri päivä monelle, kun Britanniassa syntyi uusi prinsessa, neljäs perimysjärjestyksessä. Seuraavaksi lyödään vetoa hänen nimestään. Tulee mieleen paavin valinta. Samanlaista hurmosta. Ilmeisen tarpeellista kuitenkin.

Britanniassa on parlamenttivaalit edessä. Asetelma on erittäin tiukka, eikä enää ole kysymys ole kahden puolueen kisasta kuten aiemmin tapana on ollut. Nyt on mukana SNP eli Skotlannin kansallinen puolue ja Vihreä puoluekin on mukana. EU-kriittisetkin ovat edustettuna. Cameron on luvannut kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä, mikäli hän voittaa vaalit. Britannian ero EU:sta olisikin melkoinen muutos.
--
Kansainvälisen urheilun puolella ensi viikon odotetuin tapahtuma on Mestarien liigan välierä Barcelonan ja Bayernin välillä. Monien mielestä siitä pelaavat maailman kaksi parasta seurajoukkuetta vastakkain. Molemman ovat saman valmentajan, Pep Guardiolan luomuksia. En oikein tiedä kummanko puolella olen, molemmathan pelaavan huippujalkapalloa. Erikoisuutena on joukkueiden valmistautuminen otteluun. Viimeisen viikon aikana Bayern on hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin eli on harvinaisessa tappioputkessa. Barcelonan kulunut viikko on mennyt maalierolla 16-0. Ei nekään aivan tavallisia lukemia jalkapallossa.
---
Ei voi olla mainitsematta kaikkien aikojen nyrkkeilyottelua, joka on herättänyt käsittämättömän hurmoksen sekin. Ainakin raha on lähtenyt liikkeelle. Häviäjällekin on luvatty 100 miljoonaa yhdestä turpiinsa saamisesta Mayweather vs. Pacquiao -ottelussa. Mikä harvojen etuoikeus tässä kovien kohtaloiden maailmassa! Netistä ottelun saa katsoa hintaan 49 euroa.
---
Vointi oli tänään vahvempi. Kipulääkityksen säätäminen pienemmäksi vaikutti hyvältä kokeilulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti