lauantai 9. toukokuuta 2015

Englannin jytky

Englannissa ovensuukyselyt pitivät hyvin paikkansa. Pääministeri Cameronin konservatiivit korjasivat potin ottamalla hurjan yllätysvoiton ja ehdottoman enemmistön parlamentissa. Kolme puoluejohtajaa "otti poliittisen vastuun" välittömästi eli erosi vaalitappion seurauksena. Jopa eurokriittisen UKIPi:n johtaja Nigel Farage jätti paikkansa. Cameron on onnistunut hyvin varsinkin talouden alueella ja hänestä pidetään persooana. Liberaalidemokraateille hänen voittonsa oli kuitenkin myrkkyä. He menettivät 49 paikkaa ja vain 8 jäi jäljelle. Melkoinen romahdus. Faragen puolue putosi yhteen paikkaan. Niin, ja 2017 järjestetään kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Kova uutinen sekin.

Hallitusta väännetään kovasti täällä suomessakin. Sipilä on laittanut itsensä peliin ja kansa tutustuu häneen. Insinöörin toimintatapa on ei-poliittinen. Prosessikaavion mukaan edetään lähes minuttiaikataulussa. Mitähän tuosta seuraa?

Viro nostaa merkittävästi alkoholiveroaan. Se tietää miljardisäästöjä Suomeen alkoholihaittojen vähentymisenä ja verotulojen kasvuna. THL:n mukaan alkoholin käytön haittojen kustannukset ovat 4,5 - 6 mrd vuodessa. Tuloja on 1,3 mrd.

Vointi ollut aluksi tosi väsynyt. Päivä kuitenkin piristi. Tuli kokeiltua jopa polkupyörällä ajoa ja keuhkot riittivät pikku lenkkiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti