maanantai 30. maaliskuuta 2015

Rautarouva kävi visiitillä

Toivottavasti mahdollisimman monet katsoivat sunnuntai-iltana "Tähdet tähdet"-ohjelmaa. Taatusti tuli oopperalle uusia ystäviä, oli niin hienoa menoa kuulla vaikkapa Krista Siegfriedsin ja Jarkko Aholan laulavan palkeet auki oopperaa. Popparit ja rokkarit muuntautuivat upeasti genren mukaan ja olivat kovastikin uskottavia tällä vaativalla laulun alalla. Yhtään säälittävää numeroa ei ollut. Jos asiaan haluaa tutustua lisää, voi laittaa kalenteriin esimerkiksi Ilmajoen Musiikkijuhlat, joka on alkukesästä.

Saksan Merkel kävi tänään Suomessa. Hän on Rautarouva, jota kunnioitetaan Saksassa ja muuallakin. Hänessä yhdistyvät sekä vahvuus että viisaus ja on Saksan arvostetuin poliitikko. Suomessa hän oli paikalla vetämässä Stubbin vaalijunaa. Näissä tilanteissa Stubb on parhaimmillaan pystyessään keskustelemaan vapaasti saksan kielellä. Nyt hän pääsi oikein elementtiinsä. Merkelin läsnäolon kaltaista kunniaa ei kovin usein ole Suomelle suotu, Edellisen kerran Merkel oli virallisella vierailulla maassamme vuonna 2006. Se, että Suomessa vierailevat muutaman päivän sisään sekä NATO;n pääsihteeri että Saksan Liittokansleri ovat tärkeitä signaaleja myös idän suuntaan. Suomi ei ole yksin.

Vointi oli aika tasaisen nihkeä koko päivän. Yöllä unet jäivät vähemmälle, mutta silloin olo olikin parempi, joten eipä tuo haitannut. Kahdeksas sytostaattikierros päättyy tänään. Pari viikkoa lepoa ja sitten taas menoksi uuden kuurin kanssa.

Tappara meni jatkoon kiekossa. Se lämmittää aina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti