lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ehkä ihan oikealle matkalle!



Matkailua ei ole tullut harrastettua viime vuosina kovinkaan paljoa. Pahimmillaan matka suihkuun on ollut pisin kuviteltavissa oleva reissu. Edellisestä ulkomaanmatkasta on kulunut kolmisen vuotta.  Nojatuolimatkoja sen sijaan on tultua tehtyä useinkin. Telkkarista tulee hyviä matkailuohjelmia ja niihin on mukava eläytyä ilman ylimääräistä vaivaa tai riskejä.

Välillä tulee  mieleen ideoita, miten kiva olisi käydä jossakin. Kieltämättä mukava olisi nauttia iso kokis Floridan huojuvien palmujen alla.  Eikä viileä Alppien ilma hullummalta tuntuisi. Pohjoismaissa kaksi kohdetta nousevat ylitse muiden.    

Laivamatka Hurtigruten on ollut aina salaisena haaveena. Reittiä on pidetty maailman kauneimpana. Eräänä kauneimmista junamatkoista puolestaan on pidetty matkaa Oslon ja Bergenin välillä.

Nyt näyttäisi avautuvan tilaisuus yhdistää nämä molemmat samaan matkaan. Eniten on kiinni omasta päätöksestä ja rohkeudesta. Matkalle lähteminen sisältää aina omat riskinsä myös terveydellisessä mielessä. Omalla kohdallani on myös yksinkertaisesti kysymys jaksamisesta. Juna- ja laivamatkat ovat periaatteessa turvallisia, koska ne eivät edellytä erityisen paljon liikkumista ja tarvittaessa saa levätä pitkäänkin. Varausten takia täytyy olla valmis tekemään päätös aivan lähipäivinä...urts...
---
Lauantaina Kaisalla on paljon pelissä, kun vuorossa on sprinttikilpailu. Paha epäonnistuminen eli kolme sakkoa tai enemmän vaikuttaisi ikävällä tavalla ainakin takaa-ajoon. Kaisaan kohdistuu  valtava kansainvälinenkin mediahuomio. Tänään Norjan televisio meni haastattelemaan Kaisan seinänaapureita, kas kun ei nuohoojaa. Miten ihmeessä tuon sirkuksen keskellä voi täysipainoisesti keskittyä urheilemiseen?

Naisten ampumahiihdossa tuikkii kaksi tähteä ylitse muiden; Daria Domratsjeva ja Kaisa. Heidän ylivoimainen hiihtovoimansa korostuu pehmeällä kelillä, jolloin aivan normaali onnistuminen ammunnassa tekee molemmista ylivoimaisia suosikkeja. Niinpä mitaleita pitäisi olla Suomeenkin tiedossa varsinkin, kun perinteisten menestyjämaiden Ranskan, Saksan, Ruotsin ja Norjan naiset eivät ole aivan tikissä. Tietty sukupolvenvaihdoskin on vielä käynnissä näissä maissa.Vanhat supertähdet ovat siirtyneet sivuun ja uusia vielä odotellaan.

---
Voimia oli mukavasti. 6000 askelta oli parasta vointia pitkään aikaan. Mitään takapakkia ei tarvinnut kokea. Tuli sellainen olo, että parempaa kohti mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti