keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kone pirstaleina

Barcelonasta Düsseldorfiin menossa ollut lentokone putosi Ranskassa. 150 ihmistä lienee menehtynyt. Länsi-Euroopassa en muista pitkään aikaan tapahtuneet pahoja putoamisia. Uskomatonta, miten päivittäiset tuhannet lennot saadaan säistä ja lakoista huolimatta toimimaan niinkin hyvin.  Saksalaisille tämä onnettomuus on kova kolaus, koska he ovat kuuluja teknisestä tarkkuudestaan. Mysteerejä näyttää liittyvän tähänkin tapaukseen. Miksi kone ei esimerkiksi lähettänyt hätäsignaalia lainkaan?

Merkillistä oli myös se, että siskoni kertoi nähneensä viime yöntä unta, jossa Lufthansan kone putosi. Unessa hän onneksi pelastui itse vahingoittumattomana pitämällä koneen rungosta tiukasti kiinni.

Lentoyhtiöt käyvät erittäin kovaa kilpailua. Herää tietysti kysymyksiä turvallisuudesta. Missä vaiheessa mennään alueelle, jossa turvallisuus kärsii? Kaikki vakuuttavat menevänsä turvallisuus edellä aina. Toivottavasti asia on näin. Astuessaan koneeseen matkustaja voi vain luottaa siihen, että kaikki on kunnossa.
---
Kiinalaiset alkavat käyttää vessapaperia entistä enemmän. Tämä tietää suomalaisillekin markkinoita mukavasti. Mutta mitä tästä seuraa? Televisiossa kerrottiin, että mikäli jokainen kiinalainen käyttäisi vessapaperia, se tietäisi päivässä määrää, joka olisi 40 kertaa maapallon ympäri. Miltähän maailma näyttäisi kolmenkymmenen päivän päästä....Vakavastikin ottaen määrä on tosi paljon. Ehkä kiinalaiset pyyhkivät Suomen metsäteollisuuden vaikeudet pois.
---
Vaalikuume nousee. Ruotsin pääministeri käytti tänään aikaansa koputtelemalla Suomen valtiovarainministerin kanssa hölmistyneiden porvoolaisten oville. Yritys on kova, hopeasijasta taistellaan kovasti. Toinen kummallinen ilmiö on se, että perussuomalaiset haluavat autoveron pois. Siinä on tähän asti mielestäni jopa typerin ehdotus. Satoja miljoonia pitäisi saada tilalle jostakin muualta valtion muutenkin tyhjään kassaan. Ja onkohan heitto edes oikein kohdistettu. En tiedä, ovatko ne nimenomaan perussuomalaiset, jotka niitä uusia autoja hankkivat.
---
Selkävaivoja yritetty tänään ratkoa, tosin tuloksetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti