keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Urheilun juhlaa taas tiedossa

Huomenna alkavat taas penkkiurheilijan juhlapäivät, kun Kontiolahdella käynnistyvät ampumahiihdon MM-kisat. Toivottavasti olosuhteet säilyvät kohtuullisina, ettei käy kuten Falunissa viime viikolla; hiihtopohja pehmeni liiaksi. Lumisade ja pieni pakkanen tuskin tekisivät pahaa olosuhteille.

Kaisalta odotetaan mitalia eikä useampikaan haittaisi. Kaisan paineet ovat valtavat, toivottavasti hän ei sorru kuorman alle. Laji on herkkä ja onnistumisen ja epäonnistumisen välinen ero voi olla pari millimetriä. Siinä sen hienous onkin. Viimeisellä pystypaikalla saattaa olla puolentusinaa kilpailijaa yhtaikaa ampumassa.

Sekin on todennäköistä, että mitalitaulukossa on monia maita varsin tasaisesti. Viimeksi yhdestätoista kultamitalista meni samalle kahdeksan samalle maalle, mutta nyt ei tule niin tapahtumaan. Saksa ja Ranska ovat kovia maita. Tsekki on paperilla valtavan kova. Venäläiset ovat melkein kotikentällä. Yksittäisiä nimiä tulee muualtakin. Taso on maailmalla kaikenkaikkiaan laaja ja kilpailijoita reilut 200. Yllätyksiäkin varmasti on luvassa.  En malta odottaa.

Vointi on ollut tänään aika tasainen, ei isoja piikkejä suuntaan eikä toiseen. Kai se riittää, kun parhaansa yrittää. Näin myös Kaisan kohdalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti