tiistai 17. maaliskuuta 2015

Hän löytyi

Hektinen päivä oli. Puuhaa riitti taas kovasti. Siirsin suosiolla sytostaatteja alkamaan päivää myöhemmin, koska pahoinvointikohtaukset eivät olisi sopineet päivän rytmiin tänään.

Venäjän väliaikainen johtaja löytyi yhdentoista päivän reissun jälkeen elossa. Tarina ei kerro tarkemmin, miten oli saanut aikansa kulumaan. Huhuja tosin oli senkin edestä. Näin pitkä poissaolo on tosi poikkeuksellinen, sillä aiemmin hän ei ole ollut kolmea päivää kauemmin pois julkisuudesta. Päivän kuvissa on nähtävissä kasvoilla selvää turvotusta. Hymyily on teennäistä ja ponnistelevaa. Tästä voisi veikata, että isä aurinkoisella on terveysongelmia. Kenties hän on ollut leikkauksessa, joka on vaatinut pidempää sairaalahoitoa. Vuoristovaellukselta tultaisiin pois paljon freesimpänä jopa Venäjällä.

Norjassa Northugilla on jälleen kauden jälkeen melkoinen vääntö hiihtoliittonsa kanssa. Hän haluaisi jatkaa henkilökohtaista yhteistyösopimustaan Coopin eli paikallisen kauppaketjun kanssa, mikä kuitenkin tarkoittaisi ristiriitaa hiihtoliiton omien sponsoreiden kanssa. Tilanne on periaatteellisesti merkittävä. Juristien mukaan hiihtoliiton tulkinta tuskin kestäisi oikeudessa eli kysymyksestä voisi tulla ns. Bosman-päätös. Parikymmentä vuotta sitten Bosman-päätöksen mukaan EU-alueen pelaajat voivat vaihtaa seuraa vapaasti sopimuskauden jälkeen. Tämä muutti jalkapalloilun täysin. Suurista tuli todella suuria. Parhaat kasvattajaseurat, kuten Ajax jäivät nuolemaan näppejään. Northug-päätös muuttaisi hiihtomaajoukkueiden elämää olennaisesti, jos siirryttäisiin joukkueiden tukemisesta yksittäisten urheilijoiden sponsorointiin. Kuluneella kaudella Northug sai erivapauksia, mikä oli monen mielestä viisasta. 50 km-hiihdon huikea loppukiri olisi muuten jäänyt näkemättä, jolloin kaikki olisivat hävinneet. Voisi veikata, että muiden kiristelevistä hampaista huolimatta ajo-oikeudettomalle miehelle annetaan sentään oikeus hiihtää.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti