keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Vaaliallergia tavattiin vai vaaligalleria avattiin?

Ylen vaaligalleria avattiin tänään. Kaikki ehdokkaat saivat tasavertaisesti neljä minuuttia mainosaikaa käyttöönsä. Keskeisiä ehdokkaita tuli katseltua ja kyllähän sieltä paljon näkyi osaamista ja osaamattomuutta. Oikeastaan mainosaika ei ole aivan oikea sana. Mainoksissa saa kertoa itsestään, mitä haluaa ja tuoda esiin vahvuuksiaan ja omia kiinnostuksen kohteitaan. Vaaligallerian haastatteluissa sen sijaan joutui tentattavaksi eli näyttämään laajemmin osaamistansa ja osaamattomuutensa. Kysymykset eivät selvästikään olleet vastaajien tiedossa, mutta aihepiirit tietenkin ovat poliitikoille tuttuja. Kyllä sen näkee, ketkä ovat kotiläksynsä tehneet  ja ketkä eivät. Esimerkkinä voi mainita vaikkapa Paula Risikon, jolla on selvästi asiat ja esittäminen hallussa. Toki ammattipoliitikon ja melkein pääministerin on jotakin osattavakin.

---
Urheilissa tapahtui paljon, menestystäkin tuli. Mutta historialliseksi päivä nousi toisesta syystä. Nyt ensimmäisen kerran järjestetty kaikissa talvilajeissa kansainvälisiä kilpailuja myös naisille. Viimeisenä tuli mukaan yhdistetty. Voitto meni Itävaltaan.
---
Vointi ollut sellainen, että tsemppaamalla on saanut tehtyä sen verran kuin pitääkin. Helpottunut fiilis enimmäkseen. Parin pinnistyspäivän jälkeen saattaa tulla kolme alavireistä päivää, mutta turha murehtia etukäteen.
---
Virkistävää oli kuunnella Maija-Riitta Ollilan ajatuksia. Hän on ilmaisuvoimainen filosofi, joka hakee asioihin toisenlaisia näkökulmia. Harvoin tässä ekstroverttien maailmassa esimerkiksi kuulee introverttiyden voimasta, miten voimakkaasti yksinolo lataa sisäänpäin suuntautunutta ihmistä. Tämän puolen tunnen itsessäni, viihdyn hyvin yksikseni pitkiäkin aikoja. Toisaalta koen myös toisin päin. Ihmisten läsnäolo toimii suoranaisena kipulääkkeenä, huono olo unohtuu kun on ihmisiä paikalla. Aika paljon kipulääkettä pitäisi ottaa vastaavan efektin saamiseksi kemiallisin keinoin aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti