perjantai 27. maaliskuuta 2015

Jotakin selvisi

Kuten eilen arvelin, jotakin olennaista puuttui vielä kokonaisuudesta. Puhutaan siis saksalaiskoneen maahansyöksystä.  Terroristi (muuta nimeä en osaa käyttää) ei ollut mielenterveydeltään työkunnossa ja vieläpä oli sairaslomalla lentäjän työstään. Huhujen mukaan yksityiselämässäkin olisi ollut vekkejä viime aikoina. Silti teko oli ruma ja paha. Oikeustapauksena tämä tulee olemaan mielenkiintoinen.

Turun telakalle on tulossa isoja laivatilauksia. Näitä hyviä, suorastaan riemastuttavia, talousuutisia on ollut useita aivan viime viikkoina. On mielenkiintoista, että satojen miljoonien liikevaihtoon on päästy sekä pienillä muutaman euron mobiilipeleillä että ylellisillä luksusristeilijöillä. Oma osuutensa onnistumisiin on  varmasti ollut elinkeinoministeri Jan Vapaavuorella, jonka aikana onkeen on tarttunut näitä laivatilauksia useampikin. Vientiteollisuuden onnistumista Suomi kipeästi tarvitsee.

Vaalitentit pyörivät parilla kanavalla ja netissä tehokkaasti. Joku oli laskenut, että vaalitenttejä on yli 60 kappaletta tuomassa äänestäjille tietoa ehdokkaista. Turhauttavaa on se, että kukaan ei voi ehdottaa konkreettisia julkisen sektorin leikkausehdotuksia, koska niistä nousee välittömästi valtava haloo muiden taholta. Tuloksena on siis se, että kaikki puolueet joutuvat olemaan mahdollisimman epämääräisiä.

Päivi Räsänen on ollut tikun nokassa tentattavana tänään. Häntä  grillataan naisten aseman kaventamisesta, kun hän vaatii valinnanvapautta kotihoidon tuen jakamiseen. Samojen jo tuttujen puheiden jälkeen höristin korviani, kun hän kertoi että hänen miehensä on ollut kuusi vuotta kotihoidon tuella hoitamassa lapsia kotona. Teki kyllä vaikutuksen.

Voinnista ei ole uutta kerrottavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti