perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kuninkuusluokka käyntiin

Pienessä leikkauksessa tuli oltua tänään. Varpaankynnen halkaisusta oli kysymys, ei sen suuremmasta. Parin tunnin keikasta oli silti odotuksineen kysymys, vaikka aikaa kului vain minuutteja itse toimenpiteeseen. Toipuminen on alkanut aivan lupaavasti ja toivottavasti sen suuntaisena jatkuukin. Aika rankka päivä kuitenkin oli, vointi on ollut yllättävän raskas.

Formuloiden moottorit jyrähtivät käyntiin Australiassa. Median mielenkiinto on valtava ja kirjoittelua on ollut viikkojen ajan täysin tyhjästäkin. Autourheilun kuninkuusluokka saa aina katseet kääntymään ja huomion itseensä. Urheilullista mielenkiintoa sen sijaan on heikentänyt yhden tiimin ylivoimaisuus. Mielenkiinto lepää keskikastin tai totaalisten yllätysten varassa.

Suomalaiset roikkuvat vielä mukana sarjassa. Itse odotan näkeväni suomalaisen palkintokorokkeella 5-10 kertaa kauden aikana. Hyvässä tapauksessa lieskat syttyvät Kimin silmissä, kun hän taistelee Vetteliä vastaan. Nyt ei sovi hävitä enää tallikaverille, viime kaudella se tuli nähtyä turhan usein. Bottasista puhutaan tulevana mestarina ja hän nauttii F1-maailmassa laajaa arvostusta. Tärkeää olisi saavuttaa yhä vakiintuneempi asema sarjassa. Muutama huono kisa perättäin voi romahduttaa kuljettajan arvon ja F1-ura voi olla ohi yllättävän nopeasti. Tämä on varsinkin nuorten kuskien vaarana. Nytkin sarjaan tuodaan 17-vuotias kuljettaja. Epäonnistuminen tarkoittaa helposti sitä, että 19-vuotiaana ura on ohi. Edessä voi olla nuhjuinen ura amerikoissa jossakin rekkasarjassa. Onneksi Valtteri vieraili palkintopallilla monesti viime vuonna, joten hänet on pantu merkille.  

Ilman mainintaa ei voi olla se, että talvisota päättyi 75-vuotta sitten. Rikkiammuttu köyhä valtio selvisi kuin ihmeen kaupalla ja onnistui jälleenrakennuksessa. Ei hullumpi saavutus. Jää nähtäväksi miten nykyajan haasteista selvitään. Päätöksenteko pitää ainakin saada ehjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti