sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuokraranking


Voinniltaan samanlainen päivä kuin eilen. Huomiseksi olisi junalippu Helsinkiin, mutta taitaa olla parempi pysyä turvallisesti neljän seinän sisäpuolella.

Perussuomalaisten kansanedustajan Packalenin mukaan kaupungin vuokra-asuntoihin hakevat pitäisi pisteyttää sen mukaan miten he käyttäytyvät asteikolla 0-5. Nolla-alueiile koottaisiin siis huonoimmin käyttäytyvät. Sinne keskitettäisiin enemmän poliisi- ja sosiaalipalveluita.

Ehdotus on melko radikaali, eikä varmasti edusta minkään puolueen virallista kantaa. Toisaalta se kannustaisi käyttäytymään hyvin, jotta saisi asua hyvällä alueella. Nolla-alueista tulisi sellaisia, että sinne tuskin poliisitkaan mielellään menisivät. Siellä kasvaisi herra- ja yhteiskuntaviha otollisessa maaperässä. Tukholmasta vastaavasta on esimerkkinä Husby-niminen lähiö, jossa keväällä mellakoitiin ja poltettiin autoja. Sieltä ovat muuttaneet pois kantaruotsalaiset, suomalaiset, jopa turkkilaiset. Jäljellä on työtätekevää väkeä tuskin lainkaan.

Mielestäni Packalenin ehdotus veisi toteutuessaan kehitystä aivan väärään suuntaan. Kokonaisonnellisuus ei kasva kasaamalla huono-osaisuutta. Sen sijaan huonoon käyttäytymiseen vuokra-asunnoissa pitäisi voida puuttua tiukasti, koska häiriötä ei kenelläkään ole oikeus toisille aiheuttaa. Siinäpä se varmaan ehdotuksen tausta onkin. Keinoja puuttua on liian vähän käytettävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti