keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Puska eläkkeelle

Viime yö jäi tosi lyhyeksi. Kuuhan se siellä mollotti täydellä teholla.

Tänään oli töitä verkko-opetuksen parissa melko paljon. Kokeen tarkistuksia pääasiassa. Tämän jakson Moodle-projekti alkaa olla takana, joten helpotus on huomattava. Ehkä vähäsen liikaakin oli töitä näiden parissa.

Pekka Puska on jäämässä eläkkeelle, kiistelty Puska, nimestään huolimatta ei kuitenkaan mikään Bush. Hänen elämäntyönsä on yli neljänkymmenen vuoden ajan ollut vaikuttaa suomalaisten kansaterveyteen. Pohjois-Karjala-projekti on ollut hänen lempilapsensa ja ovathan sen tulokset merkittävät. Sydänsairauskuolleisuus on vähentynyt 80%. Vahva tulos.

Tupakointi on vähentynyt. Miesten tupakointi on ensimmäistä kertaa alle 20 %. Vuonna 1960 miehistä poltti 60%. Yhteys koulutusryhmään oli yllätys. Alimmassa koulutusryhmässä tupakoivia oli 33 % ja ylimmässä 12 %. Samoin ylipaino korreloi tuloluokan kanssa.

Alkoholin kulutus on nelinkertaistunut ja  sen haitat moninkertaistuneet neljässäkymmenessä vuodessa. Hinnan aleneminen ja saatavuuden lisääntyminen ovat tehneet suomalaisille melkoista tuhoa. Tälle kehitykselle Puskakaan ei ole voinut mitään.
---
NHL:ssä oli yksi kaikkien aikojen suomalaisilloista. Kolme maalivahtia voittivat kaikki ottelunsa ja kenttämiehet tekivät yhteensä 15 pistettä. Sellaista satoa harvoin kerätään yhtensä iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti