keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Olo parani


Aamulla tuli herättyä aivan toiseen vointiin, kuin mihin eilen sai tutustua. Olo oli kirkas ja energinen, vaikka yöunia oli takana vain viitisen tuntia. Voinniltaan päivä ollut hyvä tänne yön tunneille saakka.

Kaksi esitystä ollut pinnalla viime päivinä. Tienkäyttömaksuesitys ja esitys lukion uudeksi tuntijaoksi.

Jorma Ollilan työryhmä päätyi esittämään, että autot muuttuisivat halvemmmiksi ja maksua siirrettäisiin käyttömaksuihin, jota seurattaisiin GPS-laitteilla. Aluksi esitys tuntui kummalliselta, koska oikeasti objektiivinen mittari olisi polttoaineen kulutus. Mutta tuskin polttoaineveron korotus tulisi ensimmäisenä bensamyyjälle mieleen.

Ajoitus Ollilan esitykselle on huono. GPS-seuranta herättää heti ajatuksen urkinnasta. Voihan jollekin olla mielenkiintoista tietää, missä autot kulloinkin liikkuvat. Nopeusvalvonta muuttuisi hyvin helpoksi ja vastaansanomattomaksi, kun sateliitti valvoisi. Haluammekohan tällaista valvontaa lisää? Kurikan teknologiatähdelle on tietenkin luontevaa esittää teknologiaa ratkaisuksi asiaan. Eräällä tutulla entisellä suurfirmalla sattuu olemaan siihen hyvää erityisosaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti