keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Uutta konetta hankkimassa

Tänään tultiin sitten siihen pisteeseen, että oli aika tehdä päätös uudesta läppäristä. Vanhasta oli näyttö mennyt sellaiseen malliin, että kolmannes ruudusta jäi näkemättä. Telkkarista olen yrittänyt tekstiä tiirailla, mutta siinä on mennyt näkö huonoksi. Meidän telkkari on vääränlainen kirkkaudeltaan monitoriksi. Silmät rasittuvat.

Uusien läppärien vertailuun meni aikaa reilu viikko. Tiettyjä ominaisuuksia seurasin, lähinnä prosessoritehoa ja keskusmuistia. Sain hyvän ohjeen, että näytönohjain seurailee aika automaattisesti edellämainittuja arvoja, joten näytönohjainten numeroinnista ei tehnyt huolta itselleni.

Muutaman päivän kypsyttelyllä ja melkoisen mainosmäärän läpikäymisellä alkoi hahmottua mitä haluan ja tarvitsen. Hintaluokaksi määräytyi hyvä keskitaso ja laitteet sen mukaan. Kaupaksi valikoitui tavaratalo, jossa olen ennenkin asioinut tietokoneasioissa.

Päivämäärä on myös valikoitunut, koska seuraavana päivänä olisi veronpalautuspäivä. Silloin puolitoista miljoonaa suomalaista lähtee läppärikaupoille, jotenka pian hyllyt huutaisivat tyhjyyttään. Oli lähdettävä tänään, koska nyt on rauhallista. Kaupassa minulta jopa kysyttiin, että kummanko herran valitsen palvelemaan, sen verran oli leppoisa tunnelma. Ja perusteellisesti palveltiinkin. Kaikki selitettiin juurta jaksaen moneen kertaan ja toki aivan tarpeeseen. Siinä vaiheessa kyllä piti kieltä purra poikki, kun selitettiin, että jos virusturvan kohdalla lukee 30 päivää, se tarkoittaa kuukauden virusturvaa ja 60 päivää, se tarkoittaa että virusturva kestää 2 kuukautta.

Mutta näin palvellaan Seinäjoella. Tuskin Tikkurilan tai Itä-Keskuksen Anttilassa törmää vastaavaan palveluun ja asiakkaasta huolehtimiseen.

Uuden tietokoneen käyttöönotto on aina vähän kuin uudella hevosella ratsastaisi. Kun se ei oikein olla vielä tuttuja niin ei oikein tiedä mitä siltä voi odottaa. Ja tässä on tarinan outous. Sitä en vieläkään tajua, että kun avasin uuden koneen, että siellä oli vanhan koneeni valokuvia jo valmiina. Kuka kumma ne sinne livautti? Vai onko niin, että kuvani ovat olleet maailmanympärysmatkalla, josta ne nyt lentelevät takaisin pesimään uuteen koneeseeni. Tämä asia on oikeasti saatava selville. Epäluulo tietosuojasta kasvoi tuon johdosta, jos se nyt edes voi kovin paljon kasvaa.

Vointi ollut kohtuullisen hyvän puolella, hiukan ollut uupumista aktiivisten päivien jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti