sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kaunista puhetta

Tänään pohdin taas amerikkalaista keskustelukulttuuria, mikä tulee selkeästi esiin sarjassa Love Connection. Siinä siis kolme suomensukuista miestä tapaavat joukon suomalaisia naisia ja käyvät treffeillä heidän kanssaan. Sarja on nyt vaiheessa 8/12, ja miehillä on kolme kumppania jäljellä.

Amerikan miehet osaavat puhua niin tavattoman kauniisti tytöille, että meille suomalaisäijille on paljon opittavaa siinä ettei oltaisi niin töksöjä ja hiljaa murjottavia. Amerikan vävyt saavat pidettyä keskustelua yllä ja ilmapiiriä kivana oli tilanne mikä tahansa. Asiasta tekee kiintoisan sen kääntöpuoli. Kun ollaan runsassanaisia ja hienotunteisia, on kovin vaikea tietää, mikä oikeasti nyt tarkoitetaan vai tarkoitetaanko yhtikäs mitään.Ehkä ihanne olisi jossakin suomalaisen ja amerikkalaisen puhetyylin keskivälillä, jossa osattaisiin puhua nätisti ja pitää keskustelua yllä, mutta uskallettaisiin myös ottaa asioita esiin rohkeasti ja tyylikkäästi. Mietin, että millainen tuo sarja olisi mikäli asetelma olisi toisinpäin. Suomalaiset äijänjörrikät ja amerikkalaiset pimut. Siinä ohjelmassa myötähäpeällä tuskin olisi mitään ylärajaa.

Vasemmistonuoret pistivät hulinaksi itsenäisyyspäivänä Tampereella. Taisi siellä olla pelkkiä rosvojakin. Onneksi tämä ei ole arkea meillä, eikä toivottavasti tule koskaan olemaankaan. Poliisi ilmeisesti selvisi testistään hyvin. Jutun juonihan on provosoida poliisi ylireagoimaan ja sitten nostaa asiasta haloo.

Voinnissa oli tänään pieniä kummituksia liikkeellä. Menivät kuitenkin menojaan ja hyvä niin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti