lauantai 14. joulukuuta 2013

Kovat kelit

Kovaa on ollut sää eri puolilla. Jerusalemissa on satanut 40 cm lunta. Öljymäellä on ollut liukasta. Suomessa on tuullut rajusti. Viime yönä oltiin  täällä Suomessa rannikkollla aivan SE-lukemisa, mitä tulee tuulen voimakkuuteen. Toistasataatuhatta taloa oli tällä kertaa ilman sähköjä. Toivottavasti ei ole sellaisia alueita, jossa sähköt katkeavat joka myrskyllä. Voi käydä hermoille, jos sähköt poikki jokatoinen viikko. 

Antti Raanta on erilainen tapaus. Kyseessä on jääkiekkomaalivahti, jota seurasin tiiviisti viime keväänä. Pitkälti hänen ansiostaan Ässät sai valtavan voittoputken, joka lopulta toi mestaruuden Poriin. Raannan torjuntaprosentti oli yli yhdeksänkymmenenviiden. Sittemmin hän pääsi kokeilemaan maaotteluissa ja nousi saman tien ykköstorjujaksi vieden Suomen mitaliotteluihin.

Täksi kaudeksi Raanta lähti NHL:n sen mestarin Chicagon riveihin, jossa on kenties maailman kovin maalivahtikaksikko. Silloin pohdin, että ottiko nuori mies liian suuren palan haukattavaksi. Mutta jääkiekko on kummallista. Chicagossa loukkaantui ensin kakkosmaalivanhti ja sitten ykkönen. Eli yhtäkkiä Raanta on NHL:n parhaan joukkueen ykkösmaalivahti ja millä menestyksellä. Seitsemästä ottelusta ei yhtäkään tappiota varsinaisella peliajalla.

Vointi ollut kohtuullisen hyvä tänäänkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti