maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aprillia

Aprillipilat ovat nykyään aika pliisuja. Ilmeisesti tietotulvassa pelätään uskottavuuden menettämistä niin paljon, että kovin suuria yritelmiä ei edes tehdä. Harmi, sillä yhtään kunnon jekkua ei tullut vastaan.

Päivässä ollut sellaista perusrankkaa tänään. On kurjaa, kun joutuu kuormittamaan lähipiiriään. Pieniä kävelylenkkejä pystynyt tekemään sisällä, mutta jalat kantavat huonommin kuin ennen. Nukuttua tuli taas suhteellisen paljon ja syötyä suhteettoman paljon. Huomenna alan kirjaamaan kaloreita ilman kummempaa tavoitetta. Jos saisi tolkkua ruokahaluun sitä kautta.

Tänään perehdyin Nikoilai I keisarikauteen. Yllättävän paljon mielenkiintoista löytyi liittyen varsinkin Helsingin muotoutumiseen. Minulle oli uutta, että keisari itse oli puuttunut Engelin suunnitelmiin tuomiokirkon suunnittelussa. Hän oli pitänyt kirkkoa liian vaatimattomana ja halunnut neljä tornia, kullatut kupolit ja apostolit.

Ja mikä Suomen kaupungeista oli virallisesti nimeltään Nikolainkaupunki itsenäistymiseen saakka. Vinkki: kaupungin asukasluku 65771 ja suomenkielisiä 68,7.



1 kommentti:

  1. Piti luntata tuo Nikolainkaupunki, empä olisi tiennyt... Tuossa tuomiokirkkoasiassa muuten jännä näkökulma aiheeseen josta turistiin viikonloppuna. t. Jouni

    VastaaPoista