keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Aaltoilevaa menoa

Jännä päivä tänään. Aamulla hyvin nukutun yön jälkeen loistava olo. Terveellisen aamiaisen jälkeen iski heti totaalinen väsymys. Iltapäivällä sitten puhtia taas oli paremmin. Päivän sisällä vaihtelut ovat suuria tällä hetkellä.

Maan hallituksesta olen huolissani. Pohjalaisittain sanottuna se tuntuu huhtovan enemmän kuin harkittevan. Tyylipisteet ovat jääneet aika vaisuiksi liittyen vaikkapa varuskuntien lakkauttamiseen ja kuntauudistukseen. Suurristelilijä pääsi lipsahtamaan sivu suun ja sote-uudistus vaikuttaa älyttömän sekavalta. Liikkuva poliisi lakkautetaan ja työmarkkinoille ei saatu sopua. Syksyllä odottaa todella vaikea liittokierrosten sarja. Huippuna on nyt tämä verouudistus, jossa ministeri toisensa jälkeen tulee ulos kritisoiden itse tekemäänsä päätöstä. Lisäksi luvattu talouden tasapainottaminen ei näytä toteutuvan. Ovatko nämä merkkejä toimivasta hallituksesta?

Eniten kaipaisi julkisuuteen selkeitä summia. Paljonko säästetään, jos varuskunta lakkautetaan, tehdään kuntaliitos tai sote-piirejä on vaikka 30. Mutta päätöksiä vaan tulee, vaikka lukuja ei tunnu tipu. Miksei? Koska niitä ei ole? Juttelin valtiovarainministeriön johtoryhmään kuuluvan kanssa taannoin ja kysyin kuntaliitosten säästöistä. Hänen mukaansa ei ole mitään faktaa tiedossa siitä, mistä esim. Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisen kuntaliitoksen säästö syntyisi. Syntyisiköhän lainkaan?

Eli jääkö faktaksi se, että erilaiset fuusiot ja liitokset ovat enemmänkin ideologisia pyrkimyksiä vailla todellista mieltä? Jos näin on, niin suunta on mielestäni todella pelottava.  

Tarvittaisiinko nyt tuumaustaukoa, kenties jopa vetovuoron vaihtamista? Ei kai ole itse tarkoitus pitää neljää vuotta samaa porukkaa ministeriautoissa, jos homma toimii huonosti. Toki Euroopan ongelmat ovat työllistäneet hallitusta rajusti. Ehkä suurin ansio on ollut se, että EU:n linjaan on saatu vaikutettua ryhdistävästi.

Eilen tuli upeaa UEFA-championsleagueviihdettä. Kiinnitin huomion ruotsalaistähti Zlatanin. Siinä pelaajassa on voitontahtoa poikkeuksellisesti. Katseesta näkee, miten paljon hän vihaa häviämistä ja janoaa voittoa. Vaikka kysymyksessä on aika itsekäs pelaaja, hänellä näyttää olevan poikkeuksellinen kyky sytyttää ja potkaista oma joukkue liikkeelle. Hän on ammattilaisurallaan jäänyt hopealle vain: kaksi kertaa: 2002-2003 Ajaxissa sekä Milanissa viime kaudella. Kaikkina muina kausina hänen joukkueensa on voittanut mestaruuden! Tämän kevään mestaruus Pariisissa olisi hänelle jo kymmenes kuudennessa seurassa neljännessä maassa. En tiedä onko vastaavaan pystynyt kukaan. Poikkeuksellinen voittajatyyppi.


SeasonClubFinish
2001-02

2003-04
Ajax
1st - Eredivisie
2004-05Juventus
1st - Serie A
2005-06Juventus1st - Serie A
2006-07Inter1st - Serie A
2007-08Inter1st - Serie A
2008-09Inter
1st - Serie A
2009-10Barcelona
1st - La Liga
2010-11Milan
1st - Serie A




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti