keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pilkut hukassa

Ei hullumpi päivä, aavistuksen reippaampaa menoa ollut tänään. Ulkona ilma on ollut sen verran raaka, että jätin väliin päivän ulkoilut. Muuten kevät on edennyt turhankin vauhdikkaasti, ja merkit suurtulvasta ovat olemassa. Toivottavasti yö olisi kylmä.

Rautarouva pääsi tänään haudan lepoon. Thatcher lienee kaikkien aikojen merkittävimpiä naispoliitikkoja. Hän halusi ja uskalsi vaatia muutosta. On hätkähdyttävää, miten paljon yksi poliitikko voi jakaa ihmisten mielipiteitä. Eräiden arvoiden mukaan hän teki Britanniasta vahvemman: hän mullisti talouden, voitti sodan Atlantilla, demokratisoi ammattiliitot, nujersi inflaation, mullisti verotuksen ja oli eräänä keskeisenä henkilönä vauhdittamassa kommunismin kaatumista. Aika kovia saavutuksia kaikki. Ja yhtaikaa hän on vihatuimpia poliitikkoja. Vieläkin monet jaksavat muistaa hänet pahalla, jopa hautajaispäivänä.

Pari päivää uutisissa on puhuttu lähinnä Bostonin maratonin pommi-iskuista. Tapauksen saama mediahuomio on ollut mielestäni jo aivan kohtuuton. Maailmassa tapahtuu aidosti paljon suurempia asioita.

Lukiolaisen innoittamana kaivoin esiin pilkkusäännöt. Ensimmäisenä ajatuksena oli, että meidän aikana oli kyllä aivan toiset säännöt voimassa. Joku on mennyt muuttamaan niitä. Osaa säännöistä en tunnistanut lainkaan, ja osan muistin ihan väärin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti