sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Iisisti nyt vaan

Ei ihan helppo päivä ololtaan tänään. Vähän takapakkia parin aktiivsemman päivän jälkeen. Pitää malttaa ottaa tosi iisisti nyt vaan. Sää vaikuttaa aika tuuliselta ja kolealta, joten ulos ei tee nyt mieli mennä.

Aamupäivällä katselin naisten SM-hiihtoja Kontiolahdelta. Sää oli hieno ja keli nopea. Lähtijöitä yli sata. Mukana kisassa oli muiden lajien taitajia ja hiihtoveteraaneja vuosien takaa. Oli ampumahiihtäjiä, hiihtosuunnistajia ja kestävyysjuoksijoita. Annemari Sandell-Hyvärinen oli mukana neljän kuukauden hiihtoharjoittelulla ja sijoittui kolmenkymmenen hujakoille.  Mukana oli myös näkyvästi pitkään kisaa johtanut Kaisa Varis, hiihtäjä joka aikanaan kasvatti Suomen doping-mainetta sekä hiihdon että ampumahiihdon puolella kärähtämällä molemmissa. Muotoseikkoilla hän välttyi aikanaan elinikäiseltä kilpailukiellolta ja voi nyt harrastella kaikessa rauhassa.

Monet pitävät väliaikalähtöjä ainoina oikeina hiihtokisoina, jossa oikeasti mitataan hiihtäjien aboluuttinen matkavauhti. En ole aivan varma. Ainakaan tämän päivän kisan perusteella ei ne väliaikalähdöt aivan reiluja aina nekään ole. Kun kierrettävä lenkki on lyhyt, syntyy helposti junia eri kierroksella (ja toki samallakin) olevien kanssa. Sen takia tänään kolmanneksi nopein hiihtäjä sijoittui vasta kuudenneksi. Maajoukkueen ulkopuolella oleva Sini Alusniemi joutui hiihtämään koko matkan yksin ja menetti varmuudella ainakin kaksi sijaa,  kun edellä olevat maajoukkuenaiset saivat vetoapua toisiltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti